#Spania – Atât site-ul, disponibil de duminică la link-ul https://resultados.locales2023.es, cât și aplicația pentru dispozitive mobile 28M Local Elections 2023, descărcabilă de astăzi, vineri, în piețele platformelor Android și iOS, vor oferi informații. informații privind constituirea secțiilor de votare, evoluția participării la ora 14.00 și 18.00 și rezultatele provizorii, care vor fi actualizate automat.

Printre noutățile platformei web și aplicației, este încorporat în premieră un grafic care va permite cunoașterea în timp real a numărului de voturi în așteptare pentru a ajunge la ultimul consilier în litigiu din fiecare circumscripție și care sunt candidaturile implicate. În plus, va fi inclus un instrument de simulare a majorității virtuale care va facilita utilizatorilor să calculeze posibilele pacte care garantează o majoritate absolută în diferitele municipalități, consilii și adunări din Ceuta și Melilla.

Secțiunea de constituire a secțiilor de votare oferă grafice privind numărul de secții de votare constituite și procentul pe care acestea îl reprezintă față de numărul total de secții de votare existente, pe lângă statistici privind recensământul și numărul alegătorilor, cu informațiile defalcate pe primării și consilii.

Spațiul web rezervat pentru Participare va afișa graficele progresului participării la orele 14:00 și 18:00 și compararea acestora cu aceleași intervale orare la alegerile locale din 2019. Datele vor fi disponibile și pe comunitate autonomă, provincii. și municipalități printr-un meniu derulant.

De la ora 21.00, după închiderea secțiilor de votare din Insulele Canare, site-ul și aplicația mobilă vor începe să primească primele rezultate ale controlului în diferitele secții de votare, care pot fi consultate în timp real de la Provizoriu. Sectiunea rezultate..

date agregateGraficele vor arăta distribuția consilierilor pe întreg teritoriul național, inclusiv comparația cu rezultatele la ultimele alegeri locale, din mai 2019, și vor permite consultarea majorităților absolute și relative obținute de fiecare candidatură. Din motorul de căutare puteți accesa și rezultatele celor 8.228 de municipii, consiliile insulare și Adunările din Ceuta și Melilla.

Un spațiu inclus în secțiunea de rezultate va permite utilizatorului să efectueze interogări specifice pentru candidaturi pentru a afla numărul de voturi pe partid sau grup, consilierii obținute în fiecare caz și procentul de voturi obținute din numărul total exprimat.

De asemenea, utilizatorul va putea afla rata de participare finală la închiderea secțiilor de votare, cu datele de abținere și numărul de voturi exprimate, valabile, necompletate și nule din fiecare municipiu, precum și compararea acestuia cu alegerile locale. din 2019.

Platformele au și o hartă interactivă care permite căutarea directă a candidaturii câștigătoare în fiecare comunitate autonomă și municipiu.

Streaming de conferințe de presăAplicația mobilă vă va permite să urmăriți conferința de presă anterioară zilei alegerilor care va fi oferită în această sâmbătă de la Centrul Național de Date pentru a oferi detalii despre dispozitivul de securitate și pregătirile planificate pentru dezvoltarea 28M.

Duminică, 28 mai, ziua alegerilor, vor avea loc apariții pentru a raporta evoluția zilei, intervenții care pot fi urmărite și în direct de pe web și dispozitive mobile: ora 10:30 (început de zi și constituire mese) ; 14:30 (prima previzualizare a participării); și 18:30 (a doua previzualizare a participării).

În jurul orei 22.30, apariția ministrului politicii teritoriale și purtătorului de cuvânt al guvernului, Isabel Rodríguez, și a ministrului de interne, Fernando Grande-Marlaska, va fi transmisă în streaming pentru a oferi rezultatele provizorii.

Design adaptiv, accesibilitate și securitateDesignul web este adaptiv pentru a permite conținutului să se adapteze optim la dimensiunea și aspectul dispozitivului electronic utilizat în timpul navigării, fie că este vorba despre un telefon mobil, o tabletă sau orice dispozitiv.

Portalul respectă reglementările actuale privind accesibilitatea la site-urile web și aplicațiile pentru dispozitivele mobile din sectorul public, cuprinse în Decretul Regal 1112/2018, din 7 septembrie, și în Directiva 2016/2102, din 26 octombrie, și respectă standardele de accesibilitate ale Ghidurile privind accesibilitatea conținutului web 2.1 (WCAG 2.1).

Sursa: Guvernul Spaniei – Un site web și o aplicație mobilă vă vor permite să urmăriți în direct rezultatele alegerilor locale 28M