Un tânăr de 24 de ani a murit în noaptea de Sânziene pe plaja Malvarrosa din Valencia după ce a fost înjunghiat în spate.

Presupusul autor al agresiunii este un minor de 17 ani, care l-ar fi înjunghiat pe tânăr pe la spate.

Tragedia s-a produs 3:15 noaptea, în timpul sărbătorii de San Juan, când tinerii se adună pe plajă și aprind focuri.

Victima cu inițialele C.A.M., de 23 de ani, se distra împreună cu prietenii săi pe plajă și la un moment dat două grupuri de tineri spanioli au început să se certe și să se bată.

Tânărul ar fi intervenit ca să ia apărarea cuiva și ar fi avut o dispută cu unul dintre tinerii spanioli. La final cele două grupuri s-au despărțit, dar minorul de 17 ani, care avusese conflictul direct cu tânărul român, ar fi făcut rost de un cuțit.

S-a întors după român și apoi l-ar fi înjunghiat pe la spate, direct în inimă, după care a fugit cu prietenii săi. Tânărul și-a pierdut cunoștința și a căzut pe plajă foarte aproape de valurile mării. Doi polițiști locali au fost primii care au ajuns la fața locului și l-au tras deoparte pe român.

Medicii de la Crucea Roșie au încercat să-l salveze după ce tânărul a primit primul ajutor de la doi salvamari. Câteva sute de persoane s-au adunat pe plajă ca să vadă ce se întâmplă, iar medicii au intins cearsafuri de jur împrejur.

În ciuda eforturilor, tânărul român a murit din cauza faptului că rana provocată era foarte gravă. Presupusul agresor, un minor de 17 ani, cetățean spaniol de etnie rromă, a fost arestat la scurt timp de polițiști care l-au văzut cum încerca să arunce cuțitul.

Din primele informații, judecătorul a decis internarea sa temporară într-un centru de minori.