Aurelian Mihai a fost confirmat deputat din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu in colegiul uninominal nr. 1 Europa Occidentala de catre Biroul Electoral Central.

Candidatul PPDD a concurat cu Victor Socaciu (PSD) si William Brinza (ARD) la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, si a reusit sa adune cele mai multe voturi in colegiul 1, 12682.

Tara care i-a adus cele mai multe voturi a fost Spania, unde au votat 15.500 de romani, iar PPDD a avut peste 50% dintre optiunile exprimate. Aurelian Mihai este un roman care traieste de 11 ani la Madrid si care intra in Parlament fara experienta politica. Este si primul roman din diaspora care ajunge in Camera Deputatilor, direct din cadrul unei comunitati romanesti din afara tarii.

Aurelian Mihai a intrat in politica de aproximativ un an, cand PPDD-ul a inceput sa se extinda in Spania. Inainte sa fie confirmat ca deputat al romanilor din diaspora colegiul nr. 1, Aurelian Mihai a explicat intr-un interviu acordat publicatiei noastre care sunt prioritatile sale in acest mandat.

Decizia BEC de atribuire a mandatelor din strainatate