Cadavrul unui tanar de 35 de ani de origine romana si stabilit in Mora a fost gasit la aproape o saptamana dupa disparitia sa in apele lacului Finisterre. Conform informatiilor furnizate de catre politisti, tanarul intentionase sa petreaca o dupa amiaza linistita impreuna cu niste prieteni, la un gratar pe malul lacului situat in localitatea Tembleque, provincia Toledo.

Se pare ca baiatul a vrut sa traverseze inotand lacul, insa la un moment dat a disparut sub apa si nu a mai iesit la suprafata. Prietenii au alertat imediat autoritatile, care au solicitat la fata locului prezenta unui echipaj din Grupul specializat in activitati subacvatice din cadrul Gardei Civile din Cuenca. Desi activitatile de cautare s-au desfasurat pe un perimetru amplu al lacului si desi au fost folositi si caini dresati special pentru gasirea cadavrelor scufundate, corpul fara viata al tanarului roman a aparut doar la aproape o saptamana dupa disparitia sa. Acesta este primul caz de inec inregistrat in acest an in Castilla la Mancha.

Din pacate, cazul de la Finisterre nu a fost singura tragedie in care sa fi fost implicati conationali de-ai nostri. Anul trecut, o fetita s-a inecat dupa ce autoturismul in care se afla a alunecat in apa in zona lacurilor de la Ruidera. Un alt baiat de 20 de ani s-a inecat acum doi ani in raul Duero, in Zamora, in timp ce un alt cetatean roman a pierit in apele lacului Arija, in apropierea statiunii balneare Concorte. In lacul situat in localitatea Alosno, provincia Huelva, si-a gasit sfarsitul un barbat roman de 26 de ani, in timp ce alt tanar de 22 de ani a murit inecat in canalul Lobon.