Iván Márquez este coordonatorul Unității Heredofamiliale de Cancer Un medic oncolog la Universitatea Spitalul General Gregorio Marañón, Iván Márquez, coordonatorul Unității Heredofamiliale de Cancer a acestui centru public din Madrid, a primit Premiul de Cercetare în Medicină de Precizie Personalizată pentru o lucrare care include rezultatele studiului de fază I a unei terapii intratumorale menite să inverseze rezistența la anti -Imunoterapie PD-1 la bolnavii de cancer. Premiul a fost acordat de Fundația Institutul Roche și Consiliul Social al Universității Complutense din Madrid.

Această a treia ediție a premiului își propune să recunoască munca științifică a cercetătorilor care au publicat, în perioada 112, lucrări legate de Medicina Personalizată de Precizie (MPP), în reviste științifice naționale sau internaționale. Premiul a fost acordat ex aequo articolului „Intratumoral nanoplexed poly I:C BO-112 în combinație cu sisteme anti- PD -1 pentru pacienții cu tumori refractare anti-PD-1”, dintre care Iván Márquez este primul autor, și un studiu pe o bioplatformă electroanalitică pentru diagnosticul cancerului colorectal.. În ceea ce privește lucrarea premiată, Márquez a subliniat că „într-un mod simplificat B0-112 este o moleculă care simulează un virus. Când este administrat direct în tumoră, produce atât moartea celulelor maligne, cât și o activare a sistemului imunitar care este capabil să facă ca tumorile să fie recunoscute ca ceva străin de sistemul imunitar însuși și să atace tumora chiar și în locurile în care nu este cunoscută. a făcut o injecție”.

Această lucrare culminează prima fază a cercetării clinice a BO-112 și echipe multidisciplinare din șase centre spaniole au participat la ea, coordonate de Spitalul Gregorio Marañón și Clínica Universidad de Navarra. BO-112 și-a încheiat în prezent a doua fază de cercetare clinică, tot într-un studiu clinic condus de centrul nostru ale cărui rezultate finale va fi publicat în cursul acestui an.

Sursa: Comunitatea Madrid – Un medic oncolog la Spitalul Gregorio Marañón, câștigător al Premiului Personalizat de Cercetare în Medicină de Precizie