#Spania – Următoarele alegeri din 28 mai vor avea cel mai mare dispozitiv de securitate din istorie pentru alegeri. Un total de 98.991 de militari vor lucra pentru garantarea securității cetățenilor și a exercitării drepturilor și libertăților în ziua votării, ceea ce înseamnă încă 6.610 agenți, în creștere cu 7% față de alegerile locale anterioare și ale Parlamentului European care au avut loc în mai. 2019.

Poliția Națională va disloca în total 30.638 de agenți, în timp ce în Garda Civilă vor fi 48.083. La rândul lor, polițiștii regionali vor adăuga 5.548 de militari și, în final, agenții diferitelor poliție municipale vor fi 14.300. La toate acestea trebuie adăugate și cei 422 de polițiști dislocați la IFEMA Madrid, unde va fi înființat Centrul Național de Diseminare a Datelor.

În defalcarea pe comunități autonome, Andaluzia este cea cu cea mai mare desfășurare a poliției, cu 20.203 agenți, urmată de Comunitatea Madrid, cu 10.225 de militari, și Comunitatea Valenciană, cu 10.027.

Supravegherea și protecția infrastructurilor critice și a securității ciberneticeSecretarul de Stat pentru Securitate, Rafael Pérez, a semnat în aprilie instrucțiunea care coordonează acțiunile în materie de securitate cu ocazia acestor alegeri locale, al cărei obiectiv a fost stabilirea liniilor directoare de acțiune a Forțelor și Corpului Securității Statului și a acestuia. colaborarea cu alte forțe de poliție regionale sau locale.

În faza critică, care este cea care va avea loc în cadrul ceremoniilor finale de campanie, ziua de reflecție și ziua votării, se va intensifica supravegherea și protecția infrastructurilor critice, precum și securitatea cibernetică a întregului proces și aparatele secţiilor de votare şi împrejurimile acestora. În acest scop, este înființat un Centru de operațiuni de securitate informatică pentru monitorizarea și gestionarea securității și continuității tuturor sistemelor informaționale implicate în procesul electoral.

La aceste alegeri locale s-a pus accentul pe securitatea cibernetică, iar instrucțiunea Secretarului de Stat pentru Securitate a inclus un protocol specific pe această temă în care Biroul de Coordonare a Securității Cibernetice, Direcția Generală Politică Internă, Subcomisia Securitate Informațională pentru Diseminare. a rezultatelor provizorii în procesele electorale, Forțele și Corpurile Securității Statului și Rețeaua de Coordonare pentru Securitate în Procesele Electorale.

Mai multe informatii Alegerile din 28 mai: unde trebuie să merg să votez? Site-ul Ministerului de Interne despre alegerile locale din 2023 Etichete: Alegeri locale 2023 Sursa: Guvernul Spaniei – Un dispozitiv de 99.000 de agenți va garanta securitatea la alegerile 28M