După zece ani la conducerea Orchestrei Filarmonice din cadrul Universității Alicante, Mihnea Ignat este astăzi o figură recunoscută în mediul artistic pentru talentul său de dirijor.

Mihnea Ignat, stabilit la Alicante, a fost invitat să conducă un concert al orchestrei simfonice a Radioteleviziunii Spaniole RTVE, care va avea loc la Teatro Monumental din Madrid în data de 11 iunie.

Concertul va fi înregistrat și va fi difuzat apoi de Televiziunea publică TVE și de alte canale publice, după cum informează presa locală din Alicante.

Pentru acest concert, Mihnea Ignat pregătește repertoriul pentru aproape 100 de muzicieni, care include și premiera mondială a unei compoziții scrise de Jordi Cervelló – „Voci della natura”.

Nu este prima invitație primită de dirijorul român, în vârstă de 35 de ani, dar propunerea orchestrei RTVE este o provocare artistică dat fiind numărul mare de muzicieni și instrumentiști pe care trebuie să-i conducă la acest concert.

Simt că mă aflu într-un moment bun al carierei mele, iar munca depusă la Orchestra Filarmonică ne aduce rezultatele așteptate, avem un nivel calitativ mai înalt și suntem apreciați la nivel național”, a declarat dirijorul român pentru publicația locală „La Verdad”, mulțumit de faptul că acest concert se va înregistra și se va difuza la televiziunea și radioul național din Spania.

În ultimii ani, bagheta lui Mihnea Ignat a mai condus și alte ochestre filarmonice importante din Spania precum cea a regiunilor Galicia și Castilla y Leon. În perioada următoare, dirijorul român va colabora și cu orchestra filarmonică a comunității Țara Bascilor și cu cea de la Sevilla.