Agenții Poliției Generalitati – Mossos d’Esquadra ai Diviziei de Investigații Criminale (DIC) au arestat un bărbat de 62 ani în calitate de presupus autor a două tâlhărie cu violență și intimidare, unul în grad de tentativă, în două sucursale bancare din cartierul Sant Andreu din Barcelona.

Unitatea Centrală de Tâlhărie a Mossos d’Esquadra a demarat o anchetă pentru identificarea autorului celor două tâlhări. În urma procedurilor, agenții au putut verifica că în fugă făptuitorul a aruncat pe drumul public un sacou și o mască, pe care le-a folosit pentru a nu fi recunoscut.

La prima tâlhărie, care a avut loc în luna aprilie, făptuitorul a intrat într-unul din birouri și l-a intimidat pe lucrătorul sucursalei cu o armă.foc, l-a înmânat unei pungi de plastic și a cerut suma de 6. 000 euro. Confruntat cu refuzul repetat al lucrătorului, făptuitorul și-a ascuns arma în jurul taliei și a fugit fără să ia nimic.

Douăzeci de zile mai târziu a făcut la o altă sucursală a aceleiași bănci. De data aceasta însă, făptuitorul a intrat direct într-un birou în care se aflau doi muncitori unde i-a intimidat cu aceeași armă de foc. Ca prima dată, a cerut și suma de 6. 000 euro, deși până la urmă a putut lua doar 600 euro, din cauza limitei de numerar a automatelor de bilete.

În data de 9, într-un dispozitiv de localizare, anchetatorii au putut să identifice făptuitorul cu antecedente de incidente similare și să-l localizeze la domiciliul său unde au fost găsiți să oprească.

După ce s-a adresat instanței, Tribunalul de instrucție numărul 1 din Barcelona a decretat admiterea sa la închisoare provizorie.

Zona de comunicare Barcelona, ​​​​18 iunie 2022

Sursa: Un bărbat este trimis la închisoare pentru două jafuri cu o armă de foc la două bănci din Barcelona