Agenți de Poliție din Generalitati – Mossos d’Esquadra ai Unității de Securitate Cetățeană a secției de poliție din Reus a arestat ultima din februarie un bărbat de 23 ani ca presupus autor a două infracțiuni: una împotriva exercitării drepturilor fundamentale și a libertăților civile și cealaltă împotriva abuzului sexual.

Faptele au avut loc în jurul

. 30 în Februarie, în Plaça Patacada din Reus, când deținutul s-a apropiat de un cuplu fără adăpost și le-a rostit mai multe insulte în timp ce înregistra cu telefonul mobil. Apoi l-a plesnit de mai multe ori pe barbat si i-a dat jos pantalonii femeii pentru a o abuza.

In urma agresiunii barbatul a fugit.cu un grup de persoane insotindu-l. În timp ce victimele primeau îngrijiri medicale, polițiștii au început o percheziție pentru arestarea făptuitorului, care se afla o perioadă în Carrer Ample din Reus.

Unitatea de Investigații a concluzionat că a fost o infracțiune motivată de ură să se constate că făptuitorul și victimele nu se cunoșteau.și că acţiunea degradantă şi vexatoare a fost motivată de situaţia de excluziune socială din cauza sărăciei cuplului.

A doua zi după evenimente, spitalul în care au mutat victimele a raportat că bărbatul murise din cauze dincolo de agresiune. Autopsia a coroborat si opinia medicala.

La 30 detinuta, care are peste treizeci de dosare ale politiei , a fost dus la instanta de instructie in functii de paza din Reus, al carei titular i-a decretat intrarea in inchisoare.

Zona Comunicatii

Tarragona, 1 martie 2022

Sursa: Un bărbat este trimis la închisoare pentru agresiune și hărțuirea unui cuplu fără adăpost din Reus