Cu puțin timp înainte de orele prânzului , persoana care era căutată de vineri seară în orașul Rupit i Pruit a fost găsită moartă. Acesta este un bărbat, 42 de ani,

care a ieșit la o plimbare în jurul Castelului Rupit. Vehiculul său fusese parcat doar în zona veche a municipiului. )

Sarcinile, coordonate de Pompierii Generalitati, au inceput rapid in acele zone in care ar fi putut pleca persoana disparuta. Pe tot parcursul zilei de ieri s-au înființat și diferite sectoare de cercetare, dar nici acestea nu au dat niciun rezultat.

În această dimineață, la lumina zilei, căutarea extinsă între Rupit și Tavertet a fost reluată cu un total de 12 resurse: din aer, cu elicopter și GRAE (Grupul de acțiuni) Specials) pentru a verifica varfurile. Pe teren s-au format diferite grupuri de lucru mixte, coordonate de Departamentul de Pompieri, care au stabilit sectoare de cercetare. Astfel, cele două unități canine ale Grupului Canin de Căutare a Pompierilor, cu un câine sniffer și un câine de urmărire, plănuiau să verifice partea inferioară a stâncilor, iar în partea superioară se verificau din nou piste și poteci. În cele din urmă, una dintre grupurile de lucru mixte a localizat cadavrul, neînsuflețit, pe o potecă la fundul unei stânci, la est de Salt de Sallent, într-un loc greu accesibil. Elicopterul a fost trimis imediat acolo cu ofițeri GRAE care au accesat cadavrul. Imediat după aceea, au fost inițiate proceduri polițienești de către Mossos d’Esquadra, care au trimis elicopterul și Unitatea de Intervenție Montană (UIM) și poliția judiciară pentru a întocmi certificatul de accident și a efectua „înlăturarea cadavrului în comun și cu sprijinul Departamentul de Pompieri. La dispozitivul de căutare au lucrat pompierii din Generalitati, inclusiv elicopterul de salvare cu GRAE (Grupul de Acțiuni Speciale), unitatea canină a GRCR (Grupul de Cercetare Canină), membri ai EPAF (Echipa de Prevenire Activată a Pădurilor) și GROS (Grupul de Sprijin Operativ). În plus, pe terenul de fotbal a fost amplasată o Unitate de Comandă, unde a fost instalat Centrul de Comandă al Pompierilor. Dispozitivul a avut și participarea Mossos d’Esquadra, care au dislocat patrule de securitate cetățenească, un elicopter, membri ai Unității de Intervenție Montană și ai unității canine, precum și voluntari. În plus, a fost trimisă o unitate EMS (sistem medical de urgență) cu sprijin psihologic. Căutarea unui bărbat din continuă ani în Sant Llorenç de Morunys (Solsonès)Dispozitivul de căutare a unui bărbat, care a dispărut joia trecută în zona lăcașului Maicii Domnului, este întreținut.Astăzi, elicopterul de salvare cu personalul GRAE va verifica stânci și râpe de pe platoul sanctuarului Fecioarei Domnului precum și perimetrul mlaștinii. Vor fi revizuite și pistele și potecile din zona inferioară a râpei.În plus, zonele Plan de Sallord, Camí de Torroella, Camí de Sant Jaume și zona La Mola.

Pompierii din Generalitati lucreaza în dispozitivul de căutare cu elicopterul de salvare cu trupe GRAE, trupe GROS cu Unitatea de Comandă, și personal EPAF. În plus, există și agenți deplasați din cadrul Mossos d’Esquadra, ADF și voluntari. 3378732 Sursa: Localizat, neînsuflețit, un bărbat care a fost căutat, de vineri, la Rupit si Pruit (Osona)