Cursa București – Barcelona a companiei aeriene Blue Air a fost întreruptă azi dimineață în timpul escalei programate la Cluj Napoca.

Aeronava a ieșit de pe pistă cu 116 oameni la bord în timpul operațiunilor de aterizare fără să fie nimeni rănit.

Aterizarea zborului OB 9301 a avut loc în condiții meteorologice dificile cu ninsoare grea și cu zăpadă pe pistă.

Din primele informații relatate de presa din țară și de martori se pare că aeronava a ratat aterizarea ieșind de pe pista de 2100 de metri lungime.

Martorii spun că pista era acoperită de zăpadă și că sub aceasta s-ar fi format gheață, iar avionul a derapat în timpul aterizării.

Incidentul nu s-a soldat cu vătămarea vreunei persoane și nici nu au fost înregistrate pagube materiale. În incident a fost implicat un avion B737-400 al companiei Blue Air care opera o cursă charter pe ruta Otopeni – Barcelona, cu escală pe Aeroportul Internaţional Cluj. La bordul aeronavei se aflau în momentul incidentului 110 pasageri şi 6 membri ai echipajului. Aeronava a aterizat în condiţiile unei piste corespunzătoare din punct de vedere operaţional şi a ieşit la capătul 07 al pistei, în afara suprafeţei betonate”, informează administrația aeroportului Cluj Napoca.

Timp de câteva ore, aeroportul Avram Iancu din Cluj Napoca a suspendat operațiunile, iar accidentul este anchetat acum de Centrul de investigaţii şi analiză pentru siguranţa aviaţiei civile.