Perioada de aplicare pentru fondurile europene Diaspora Restart se încheie pe 15 august după ce a fost prelungită campania de informare în diaspora.

Românii care rezidă de 12 luni în străinătate pot primit fonduri nerambursabile de până la 40.000 de euro pentru crearea de afaceri non-agricole in mai multe regiuni.

„Acestea sunt primele subvenții acordate românilor din străinătate de Uniunea Europeană. Mulți dintre ei au plecat din România cu gândul să strângă bani afară și apoi să se întoarcă acasă ca să deschidă o afacere. Diaspora Restart este o ocazie perfectă pentru românii întreprinzători”, ne-a precizat Ana Saborit de la Grupo Metodo din Madrid, una dintre organizațiile implicate în selecționarea dosarelor.

Condițiile principale pentru accesarea fondurilor este cunoașterea domeniului în care se face investiția și prezentarea unui plan de afaceri cu ajutorul oferit gratuit de experții grupului Metodo.

Banii europeni sunt acordați în mare parte (75%) de la începerea afacerii și subvenția acoperă toate cheltuielile de creare a firmei.

Aceasta trebuie să fie viabilă economic minim 18 luni și să creeze două locuri de muncă.

Persoanele interesate să acceseze fondurile europene nerambursabile Diaspora Restart pot să sune la telefonul gratuit 900 812 902 sau sa se inscrie pe aceasta pagina web (CLICK) si vor fi contactate ulterior.

diaspora restart

Proiectul este susținut de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, Global Commercium Development SRL, Fundaţia Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români şi Metodo Estudios Consultores.

Citește și:

Cine poate să ceară fondurile europene Diaspora Restart

Cum se pot obține banii europeni prin Diaspora ReStart

Fonduri europene special pentru românii din străinătate