Prim-ministrul a avut o nouă videoconferință în această după-amiază cu președintele Biden, președintele Macron, cancelarul Scholz, prim-ministrul Johnson, prim-ministrul Trudeau, prim-ministrul Kishida, președintele Duda, Președintele Iohannis, Președintele Michel, Președintele von der Leyen și Secretarul General Stoltenberg

Îngrijorarea puternică cu privire la continuarea ostilităților în curs și necesitatea de a ajunge la o încetare a focului cât mai curând posibil pentru pune capăt suferinței populației.
Liderii au confirmat importanța unei coordonări strânse în ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina în toate dimensiunile sale, în special în ceea ce privește contribuția la bugetul țării.

A fost exprimat un larg consens cu privire la necesitatea de a consolida presiunea asupra Kremlinului, inclusiv prin adoptarea de noi sancțiuni și creșterea izolării internaționale a Moscovei.

A fost reiterat angajamentul comun de diversificare a surselor de energie, reducând astfel dependența de aprovizionarea Rusiei.

Sursa: Ucraina, Draghi în videoconferință cu liderii G7, UE și NATO