Villaseca de la Sagra este o localitate care, datorită marelui interes al localnicilor pentru lumea taurină, este supranumită „Pamplona toledană”. Aici vin să se distreze alături de tauri tineri şi vârstnici din toate localităţile învecinate, dar şi foarte mulţi pasionaţi din Comunitatea Madrid.

În acest an, sărbătorile locale au fost îndoliate de moartea unuia dintre participanţii la o cursă cu taurii pe străzile satului. Jesus Angel era un bărbat de 42 de ani, originar din Alcazar de San Juan, care a fost ucis în a doua seară de celebrare a sărbătorii locale, în urma unei împunsături de taur.

După cum povestesc participanţii la cursa taurină, bărbatul abia începuse să alerge alături de masivele animale când, încercând să se ascundă între nişte tuburi aflate pe margine, a fost suprins de un taur, care l-a împuns în zona joasă a spatelui. Rana a fost foarte profundă, deoarece cornul a străbătut masa musculară a stomacului şi a înţepat unul dintre plămâni. Întreaga nenorocire s-a desfăşurat sub ochii îngroziţi ai unuia dintre copiii victimei.

Deşi intervenţia echipelor medicale a fost promptă şi s-au iniţiat imediat procedurile de transport către Spitalul Virgen de la Salud din Toledo, bărbatul nu a supravieţuit. Un alt pasionat al taurilor fusese împuns în coapsă cu o seară înainte a suferit o ruptură de femur.