Justiţia spaniolă a dispus arestarea fără drept de eliberare pe cauţiune pentru Alejandro de Abarca, suspect de crimă în cazul morţii româncei din Mallorca care a fost găsită arsă în portbagajul unei maşini, în data de 19 iulie. De Abarca a recunoscut în faţa judecătorului, potrivit Europa Press, că a ucis-o pe Ana Niculai, cu toate că spunea el, intenţia sa era doar să-i fure maşina pe care o conducea pentru a se deplasa la un punct de vânzare de droguri.

Avocaţii familiei româncei de 25 de ani au precizat presei că acuzatul a recunoscut crima şi a dat şi alte detalii din care s-a înţeles că a legat-o pe tânără de două ori de un copac şi apoi de un stâlp şi a dus-o la un moment dat şi pe un câmp. Rezultatul autopsiei arată că Ana Niculai a murit prin asfixiere şi în urma unei lovituri puternice la cap.

Potrivit avocaţilor, De Abarca s-a arătat rece şi senin pe durata declaraţiilor, iar uneori chiar zâmbea. Apărarea sa va invoca probabil dependenţa de droguri şi faptul că a recunoscut fapta. Deocamdată, însă, cercetările continuă pentru că declaraţiile suspectului par să fie contradictorii în anumite aspecte.

La părăsirea Tribunalului, acuzatul a fost huiduit de aproximativ 50 de persoane adunate afară, iar câţiva tineri au aruncat în el cu doze goale de suc. Ana Niculai a fost găsită, luni, 19 iulie, într-o maşină în flăcări şi cu mâinile legate pe şoseaua dintre localităţile Muro şi Can Picafort din Mallorca. Familia îşi doreşte acum să repatrieze cât mai repede trupul neînsufleţit al tinerei.