Turnul Primariei Oradea, amenajat ca obiectiv turistic, poate fi vizitat incepand din aceasta saptamana. Inalt de aproape 50 de metri, acesta a fost consolidat si zugravit, prin lucrari in valoare de aproape 12.000 de lei si se poate vizita din 4 aprilie.

Potrivit unui comunicat al Primariei Oradea, reprezentantii municipalitatii, respectiv primarul Ilie Bolojan, seful Serviciului Monitorizare Cheltuieli Administrative, Mircea Oaie, impreuna cu muzeograful Ronald Hochhauser, de la Sectia de Istorie a Muzeului Tarii Crisurilor, au prezentat ziaristilor Turnul Primariei la finalul tuturor lucrarilor.

Prima zona de acces in turn prezinta o istorie in imagini a Pietei Unirii, in care se afla cladirea Primariei, iar a doua zona ilustreaza istoria orologiilor din Oradea. Lucrarile privind amenajarea si dotarea Turnului Primariei in vederea accesului publicului au constat in lucrari de consolidare a treptelor, zugravire si amplasarea a patru placi din alama cu scop informativ si a altor panouri de afisaj cu istoricul orasului, al cladirii si al orologiului.

S-a pus la dispozitia vizitatorilor o luneta pentru observarea orasului de la inaltime si s-a montat un sistem de supraveghere video. In primele doua luni, accesul in Turnul Primariei va fi gratuit, urmand ca incepand de la 1 iunie sa se perceapa o taxa de 5 lei/persoana sau 3 lei/persoana in cazul grupurilor organizate mai mari de 10 persoane.