Digitalizarea sectorului turistic este considerată cheie pentru a continua atragerea de turiști care sunt din ce în ce mai hiperconectați și cu sejururi cu valoare adăugată mai mare . Din acest motiv, Planul de Modernizare și Competitivitate pentru sectorul turismului, finanțat din fonduri Next Generation UE, acordă o atenție preferențială digitizării companiilor și destinațiilor din turism.

Ajutor de la 300.000 la 5 milioane de euro Monitorul Oficial de Stat (BOE) a publicat extrasul apelului, astfel încât, începând de astăzi, și timp de o lună, termenul Formularul de înscriere va rămâne deschis la ora sediul electronic al Ministerului.

Companiile din sectorul turismului pot aplica în regim de grup și cu cel puțin un partener tehnologic pentru subvenții, care vor oscila între 20.00 și 5.000.00 euro. Acest program face parte din Planul de modernizare și competitivitate a sectorului turismului (componenta din Planul de redresare) și este structurat în jurul a două linii de acțiune:

Linia 1: Pentru proiecte de dezvoltare tehnologică tehnologii inovatoare care încorporează tehnologii emergente sau nou dezvoltate cu risc tehnologic mediu/scăzut și care fac posibilă îmbunătățirea competitivității sectorului turistic prin încorporarea tehnologiilor emergente sau nou dezvoltate în domeniul Internet of Things, 5G, big data , securitate cibernetică sau aplicații mobile, fără limitare. Această linie este dotată cu milioane de euro și va putea finanța proiecte cu un buget minim de 300. euro până la maximum 5 milioane de euro.

Linia 2: Pentru proiecte de implementare și adoptare de noi tehnologii care incorporeaza tehnologii testate anterior pe piata cu risc tehnologic redus. Această linie este dotată cu 5 milioane de euro și poate finanța proiecte cu un buget minim de 20. euro și maximum 14. euro. Ministerul a activat următoarea căsuță poștală pentru a răspunde la întrebări: consulta.ayudas@segittur.es. Toate informatiile legate de acest apel pot fi consultate la acest link.

Mai multe informații Portalul de ajutor al Ministerului de Industrie, Comerț și Turism Etichete: Ajutor BOE Anunțuri Plan de recuperare, transformare și reziliență // Sursa: Guvernul Spaniei – 750 Turismul deschide termenul pentru a solicita ajutor pentru digitizarea firmelor din sector 750