Plajele din Cullera, ample, cu nisipul fin, sunt vestite în întreaga Spanie şi în cei 15 kilometri de coastă, se succed plaje urbane, rurale, sălbatice, obișnuite sau nudiste. Cum s-ar spune, sunt pentru toate gusturile. Cu o temperatură medie anuală în jurul a 17 grade, plajele sunt frecventabile practic în tot timpul anului de cei care caută o climă blândă, fără mari variații.

Localitatea se găsește la numai 38 de kilometri de Valencia și accesul se poate face atât pe autostradă cât și pe CV 500, care este în foarte bună stare și care străbate întregul parc Albufera.

Varietatea peisajelor este remarcabilă. Pe lîngă Parcul Albufera, lacul, pădurea, plajele, zona de dune, pot fi văzute, de asemenea, locul de vărsare în mare a râului Jucar, ultimele înălțimi care ajung pînă la mare ale Sistemului Iberic (munte pe a cărui rocă e scris cu litere mari numele așezării, imagine care face parte din identitatea turistică a zonei) sau laguna naturală Estany.

În afară de activitățile turistice normale favorizate de un astfel de ecosistem se pot învăța și practica la un nivel foarte bun diverse sporturi: windsurf, golf, pescuit, canotaj, vele și scufundări.

Gastronomia este influenţată de cultura orezului și de pescuit. Pe lîngă cea mai bună „paella„, pot fi dezgustate și alte nenumărate combinații care au la bază orezul: orez cu carne, cu pește, cu fructe de mare, sec sau sub formă de supă. În diverse perioade ale anului, vara mai ales, au loc concursuri și expoziții de produse culinare din orez, se țin congrese dedicate orezului și există până și un Muzeu al Orezului. Tipic și mai cunoscut în zonă este un sos care se numește „usturoi și ardei” (all i pebre) folosit pentru a prepara mâncăruri pe bază de pește, în special anghilă. Ca desert se obișnuiește să se prepare “coca de llimona” și gogoși de bostan.