Peñíscola este o destinație foarte căutată vara pentru plajele sale, fiind unul dintre cel mai turistice municipii din Comunitatea Valenciană. Este un oraș cu particularitatea că orașul vechi este atat de înaintat în mare încât pare o insulă. Arhitectura medievală cu fortificații renascentiste care compune zona istorică conferă micii peninsule, mai ales noaptea, un aer mitic și misterios.

 Castelul construit de Ordinul Cavalerilor Templieri la sfarșitul secolului al XIII-lea este numit al Papei Luna, și a fost într-adevăr sediu papal. Mai exact, era reședință a unui antipapa, un fel de uzurpator al puterii papale. Cei lipsiți de curiozitate istorică, dar cu pasiune pentru pescuit și navigație, în Peñíscola au la dispoziție un Muzeu al Mării. Un alt punct de atracție în afară de plaje este Parcul Natural Sierra de Irta.

Este o zonă de munte, pietroasă, care se unește cu marea printr-o coastă abruptă ceea ce crează un efect vizual special. Din 4 până pe 8 decembrie, Centrul turistic al orașului oferă două vizite ghidate pe zi de circa o oră pentru a cunoaște „secretele Peñíscolei”.