Per Gessle şi Marie Frederiksson au anunţat pe pagina lor web că în februarie 2011 vor scoate „Charm School”, un nou disc după 10 ani de linişte de la albumul „Room Service”.

Noul album va conţine douăsprezece cântece care, potrivit sitului Roxette, „actualizează sunetul clasic Roxette”, trupă care a vândut peste 70 de milioane de discuri.
Revenirea trupei a fost provocată de reîntâlnirea pe scenă a lui Per şi Marie la un concert în Amsterdam unde au cântat „It Must Have Been Love” şi „The Look”. După aceea, duetul suedez a cântat cap de afiş în turneul „The Night of the Proms” în Olanda, Belgia şi Germania.

În acele momente, mărturiseşte Per Gessle, potrivit Europa Press, au început să plănuiască înregistrarea unui nou album care să cuprindă „tot ce este bun din sunetul Roxette şi în acelaşi timp să fie un pas înainte către viitor”. Albumul a fost înregistrat în sudul Suediei.
„Charm School” a fost pregătit în primăvara şi toamna acestui an şi conţine cele trei ingrediente de succes: muzică bună, intensitate şi vocea Mariei.