El Tren dels Lacs a primit un 23% dintre vizitatori mai mulți decât sezonul trecutÎn acest sezon 2022, mai mult de 13.462 oamenii s-au bucurat de Tren del Ciment și Tren dels Llacs, care s-au impus ca facilități turistice locale. The

Tren dels Lacs și-a oprit motoarele după un sezon în care a atins un aflux mare de pasageri. Sâmbăta trecută 23 în octombrie se efectuează ultima circulaţie. Linia feroviară istorică dintre Lleida și Pobla de Segur a primit un total de 5.685 utilizatori, fapt care reprezintă o creștere de 23 % comparativ cu sezonul trecut. Concret, Trenul Panoramic a transportat 369 pasageri, cu o creștere de 4%. În ceea ce privește Trenul Istoric, 5.369 s-au bucurat de serviciul în timpul sezonului 788, A 13% mai mult decât anul 854538 . Trenul de ciment , care urmează linia istorică care lega anterior fabrica de ciment Asland, din Castellar de n’Hug, cu Guardiola de Berguedà, a încheiat sezon 788 cu un sold de 12.369 vizitatori. Acest tren turistic a circulat din 9 aprilie până pe 6 noiembrie. Călătorii s-au bucurat de un traseu care face în total patru opriri. La fiecare dintre aceste opriri, utilizatorii descoperă propuneri de mare interes cultural, precum Muzeul Cimentului și Expoziția de Trenuri Istorice ale căilor ferate secundare, industriale și turistice din Valea Llobregat . Alte atracții turistice de trenuri care sunt încă în funcțiune Núria’s Zipper va circula în weekendurile din noiembrie. Prin urmare, trenul va rămâne scos în circulație în zilele lucrătoare pentru a efectua lucrări de întreținere programate asupra instalațiilor. Din 2 decembrie, Cremallera va circula din nou zilnic pentru a coincide cu începerea sezonului de iarnă al stațiunii de schi, când zăpada și condițiile meteo o permit. Pe de altă parte, Cremallera de Montserrat și funiculele din Sant Joan și de la Santa Cova vor rămâne operaționale. Până la 23 decembrie, Trenul Remallera va fi în funcțiune de la 8.29 ha 19.35 în weekend și sărbători, și de la 8. are .31 în restul zilelor.

Funicularul Gelida va continua să funcționeze în fiecare sâmbătă și duminică. În plus, zilele și în noiembrie se va desfășura Funifira, eveniment care comemora aniversarea Funicularului Gelida, un transport public colectiv și electric care face aproape ani care funcționează ca mijloc de transport durabil.

Sursa: Trenul de Ciment și Trenul Lacurilor încheie sezonul 788854538