#Madrid –

ÎN ULTIMA EDIȚIE ȘASE OAMENI DE ȘTIINȚĂ DIN CENTRU AU FOST DEJA DISTINȚI

„Clasamentul” cercetătorilor spanioli și străini din Spania în 2023, publicat de Centrul Superior de Cercetare Științifică (CSIC), a distins treisprezece medici de la Spitalul Universitar La Princesa, cu șapte mai mulți decât în ​​ediția trecută, drept cei mai buni cercetători ai țara dintre 8.068 de femei selectate. Oamenii de știință selectați de la Spitalul Universitar La Princesa și Institutul de Cercetare în Sănătate aparțin unor specialități diferite și sunt doctorii María Chaparro, Hortensia de la Fuente, Carmen Suárez, Teresa Alarcón, Mar Llamas, Elena Fernández, Ana M. Ramos, Noa Martín. , Ana Urzainqui, Alicia C. Marín, Rosario López, Olga P. Nyssen și Almudena Zapatero.

Cei șapte noi cercetători de la Spitalul Universitario de La Princesa de pe lista din 2023 sunt Dr. Maria Chaparro aparținând serviciului Aparatură Digestiv cu o poziție relevantă printre cei peste 8.000. Chaparro este, de asemenea, coordonatorul Unității de boli inflamatorii intestinale și aparține grupului 38 al Institutului de Cercetare IISPrincesa care studiază Bolile inflamatorii esofagieno-gastro-intestinale. După aceasta, se alătură listei,Hortensia Fântâniicercetător imunolog al grupului 37 privind Markerii de prognostic și predictorii răspunsului terapeutic în bolile autoimune;Ana Carmen Urzainquibiolog, șef grup 56 care studiază Comunicarea intercelulară în răspunsul inflamator; Alice C. Marinbiolog aparținând Unității de Boli Inflamatorii Intestinului a Serviciului Aparat Digestiv; rozario lopezServiciul de Farmacologie Clinică; Olga P.Nyssenale sistemului digestiv șiAlmudena Zapatero de Oncologie Radiațională, acesta din urmă responsabil de grupul de cercetare 53 privind Medicina Individualizată în Tumorile Solide.

Oamenii de știință de la Hospital de La Princesa care repetă pe lista CSIC 2023

Printre medicii care repetă în clasificarea CSIC 2023 se numărăCarmen Suarezșeful Serviciului Medicină Internă și șeful grupei 57 a IIS Princesa, privind Noile progrese diagnostice și terapeutice în bolile cardiovasculare; Teresa Alarconmedic al serviciului de Microbiologie și șef al grupului de cercetare 52 privind noi terapii în patologia infecțioasă; flăcări de maredermatolog și membru al grupului de cercetare 37 de Prognostic Markers and Predictors of Therapeutic Response in Autoimmun Diseases; Elena Fernandezspecialist în biologie și șef grup de cercetare 45 privind monitorizarea biologică celulară și moleculară în oncohematologie; Ana Ramos, medic endocrinolog și membru al grupului 25 care studiază Mecanismele Mediatoare în Inflamație și Boli Endocrine; și, în sfârșit noah martinbiolog și membru al grupului1 de comunicare intercelulară în răspunsul inflamator.

Lista celor mai buni cercetători spanioli pregătită de CSIC în ediția din 2023 reunește 8.068 de femei, cu 3.068 mai multe decât cea aferentă anului 2022, an în care a fost publicată pentru prima dată. Pentru pregătirea ambelor ediții s-au folosit datele profilurilor personale publice ale oamenilor de știință expuse pe platforma Google Scholar, Google Scholar în limba engleză, ordonându-le în funcție de publicațiile și impactul lor. Această inițiativă își propune să respecte angajamentul politicilor de egalitate de gen ale CSIC de a oferi vizibilitate cercetării femeilor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Treisprezece cercetători de la Spitalul de La Princesa, recunoscuți de CSIC drept printre cei mai buni din Spania