Pentru prezentarea sa privind întreținerea echipamentelor în unitățile de critici

Trei tehnicieni de îngrijire care alăptează asistenți (TCAE) ai Unității de Terapie Critică Postoperatorie Cardiac a Spitalului General Universitar Gregorio Marañón, Mª Dolores Matías del Saz, Almudena Sevilla și Mª Rosario Esteban, au primit premiul II în cadrul celebrării I Congres virtual al tehnicienilor în asistență medicală Tehnicieni în îngrijire, urgențe sanitare și tehnicieni farmacie, dedicate Covid-19. „Importanța curățării, dezinfectării și sterilizării aparatelor și aparatelor respiratorii din Unitatea de Criticalizare împotriva bolilor transmisibile” este titlul lucrării premiate.

Obiectivul prezentării de către profesioniștii din Marañón este de a descrie acțiunile care urmează să fie efectuate în curățarea, dezinfecția și sterilizarea celor mai utilizate aparate respiratorii în Critica Postoperatorie. Unit Cardiac pentru a-și optimiza funcționarea. Obiectivul este ca toți profesioniștii care lucrează într-o unitate de îngrijire critică să cunoască importanța acestor tehnici pentru a garanta îngrijiri axate pe siguranță și calitate, minimizând riscul de infecție asociat cu manipularea incorectă a acestor dispozitive.

Pentru autorii lucrării premiate, curățarea aparatului este esențială și fundamentală ca pas anterior dezinfectării sau sterilizării. În fața Covid-19, o boală foarte transmisibilă pe cale respiratorie, este necesară creșterea siguranței cu în care se execută tehnicile.curățare, dezinfecție, schimbarea materialului de unică folosință și consumabil al fiecărui dispozitiv. „Cunoașterea materialului, utilizarea, întreținerea și curățarea echipamentului este esențială pentru a garanta siguranța pacientului și pentru a minimiza riscurile în cazul apariției bolilor transmisibile”, afirmă aceștia.

În acest sens, acești trei profesioniști din Marañón au pregătit un ghid de referință privind utilizarea și întreținerea echipamentelor și aparate respiratorii din cadrul Unității de Criticalizare Postoperatorie, disponibile tuturor profesioniștilor care necesită utilizarea lor în unitate.

Pentru la elaborarea acestui ghid s-a efectuat o trecere în revistă bibliografică a tuturor produselor utilizate în spital, inclusiv a indicațiilor Serviciului de Medicină Preventivă și Managementul Calității, ținând cont de aspecte ale distribuitorilor de produse medicale și dispozitive disponibile. , precum și instrucțiunile privind componentele, curățarea și întreținerea furnizate de producători.

TCAE sunt o parte esențială a echipei de asistență medicală și desfășoară nenumărate activități extrem de complexe în unitățile de îngrijire critică ale unui spital: colaborează la îngrijirea de bază a pacientului, în tehnici invazive, în supravegherea și înregistrarea tuturor aparatelor respiratorii și de administrare a oxigenului, atât invazive cât și neinvazive.

Sursa: Comunitatea Madrid – Trei TCAES ale Spitalului Gregorio Marañón, premiate în I Congres Virtual al specialității sale