Trei cetățeni români s-au numărat printre răniții înregistrați după atentatul terorist, organizat de ISIS, în centrul orașului Barcelona.

Doi dintre ei au fost externați, iar al treilea a fost internat intr-un spital din Barcelona după ce a suferit mai multe fracturi în urma atentatului de pe bulevardul Las Ramblas.

Atacul terorist s-a produs la ora locală 17 când o duba de culoare albă a pătruns pe zona pietonala de pe bulevard si a secerat pe toată lumea.

Dupa un traseu în zig-zag de 600 de metri, duba s-a ciocnit cu un chioșc de suveniruri si a fost abandonată de unul dintre suspecți care nu ar fi strigat nimic in acel moment.

Cel puțin unul dintre atacatori a fost văzut de martori in timp ce se ascundea intr-un fast food, in timp de zeci de oameni care se aflau pe strada căutau refugiu in magazinele din zona.

Agenții poliției catalane au înconjurat zona împreuna cu celelalte forțe de securitate si i-au urmărit pe suspecți.

Guvernul catalan a confirmat ca au fost arestate doua persoane suspecte si o a treia a fost împușcată intr-o încleștare cu poliția.

Bilanțul victimelor ajungea înainte de miezul nopții la:

13 morți

15 răniți grav

23 răniți ușor

42 cu răni foarte ușoare

Ministerul Afacerilor Externe al României transmite că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.
Consulatul General al României la Barcelona monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autoritățile locale.

Guvernul catalan a anunțat 3 zile de doliu și orașele din împrejurimi au suspendat sărbătorile programate pentru aceste zile.