Trei copii au fost gasiti morti, in aceasta dimineata, intr-un centru social pentru copii cu handicap din localitatea spaniola Boecillo.

Este vorba despre 3 copii cu varste de 3, 9 si 14 ani care prezentau leziuni pe corp si care au fost gasiti morti in interiorul unui centru pentru copii de handicap, gestionat de asociatia Mesagerii Pacii.

Cotidianul spaniol El Mundo citeaza Serviciul de Urgenta 112 care a informat ca la fata locului se afla si o ingrijitoare a centrului, o femeie de 55 ani, care prezenta diverse rani.

Ingrijitoarea a fost retinuta de Politie ca posibil suspect, iar din primele cercetari se pare ca cei trei copii au murit prin asfixiere. Potrivit elmundo.es, doi dintre copii erau de nationalitate spaniola si al treilea provenea din Guinea.

Ingrijitoarea a fost transportata si ea la spital cu rani provocate cu arma alba la cap si pe maini, iar surse din randul anchetatorilor, citate de El Pais, sustin ca presupusa autoare a triplei crime ar fi incercat sa se sinucida.

Centrul din localitatea Boecillo functiona de mai bine de un an si era destinat copiiilor cu dizabilitati si avea loc pentru 6 persoane. Cei trei copii erau singurii pacienti din centru si aveau o dizabilitate intre 80 si 90 la suta, iar surse din cadrul politiei spun ca nici macar nu au putut sa se apere.

Ingrijitoarea ocupase schimbul de noapte, iar dimineata ea a fost gasita in baie de cea care trebuia sa o inlocuiasca. Anchetatorii banuiesc ca ar fi putut fi o crima motivata de compasiunea fata situatia minorilor, dar cercetarile continua. Copiii proveneau din familii dezorganizate, iar unul dintre ei urma sa fie adoptat de o fosta angajata a centrului.

Asociatia Mesagerii Pacii este recunoscuta pentru actiunile umanitare, in special pentru cele destinate sa ofere un camin copiilor fara posibilitati. In declaratii catre presa spaniola, conducerea organizatiei s-a declarat consternata in urma celor intamplate.