#Spania – Ministerul Tranziției Ecologice și Provocarii Demografice lansează proiectul de ordin de consultare publică, prin care se modifică bazele de reglementare ale Ordinului TED/934/2022, din 23 septembrie, pentru acordarea ajutoarelor pentru concurență competitivă pentru elaborarea de proiecte de îmbunătățire. eficiența ciclului urban al apei și a doua cerere competitivă de propuneri (2023) de proiecte de îmbunătățire a eficienței ciclului urban al apei este aprobată, în cadrul Planului de recuperare, transformare și reziliență, în cadrul PERTE de digitalizare a Ciclu de apă.

Acest al doilea apel, care are un buget de 200 de milioane, este destinat proiectelor de digitalizare a ciclului urban al apei, variind de la alimentare la nivel înalt, distribuție, salubrizare și epurare cu obiectivul clar de îmbunătățire a cunoștințelor despre utilizările apei; reduce pierderile; îmbunătățirea eficienței sistemelor; optimizarea cheltuielilor energetice și promovarea transparenței și a comunicării cu cetățenii și diferitele entități publice și private implicate în diferitele faze ale ciclului urban. În plus, sunt incluse inițiative pentru a facilita operatorilor și deținătorilor de servicii să se conformeze și să se adapteze la noile provocări de reglementare în domeniul apei. Întregul set de acțiuni sunt cheie în contextul secetei în care se află țara.

Identic cu prima convocare, in aceasta a doua se constituie o rezerva de credit de 60 milioane. În cazul în care nu sunt epuizate, se vor adăuga la linia generală pentru acele aplicații a căror sferă teritorială, fie în grup, fie individual, integrează mai mult de cinci municipii. Setul de acțiuni finanțabile va fi, de asemenea, împărțit în trei blocuri: planificare (tip A), implementare de acțiuni de îmbunătățire a eficienței și digitalizare (tip B) sau management al informațiilor (tip C).

Cu toate acestea, în acest al doilea apel, definiția acțiunilor de tip A este extinsă, incluzând acum sprijin pentru toată pregătirea planurilor de urgență pentru secetă, planuri cuprinzătoare de management pentru sistemele de salubritate, protocoale de supraveghere, printre altele. Impulsul pentru crearea de platforme digitale pentru comunicarea finală cu utilizatorul final este, de asemenea, consolidat și astfel se atinge standarde de excelență în ceea ce privește transparența, totul în conformitate cu obiectivele finale ale PERTE de a digitiza ciclul apei.

În plus, acest apel nu numai că îmbunătățește intensitatea ajutorului, care poate fi acum de până la 100%, dar crește și intensitatea ajutorului în acțiunile desfășurate în municipiile cu până la 20.000 de locuitori față de cei 5.000 de locuitori ai precedentului. suna .

Ajutorul va varia între 1.000.000 și 10.000.000 de euro pe proiect ca regulă generală, sumă care va varia în funcție de numărul de locuitori din municipiile în care se desfășoară acțiunile.

Publicarea finală în BOE a bazelor este de așteptat să se realizeze în cursul lunii iulie, începând cu prezentarea proiectelor în luna octombrie a acestui an. Termenul limită de trimitere a propunerilor, observațiilor și sugestiilor este deschis până pe 9 iunie, prin intermediul site-ului Ministerului Tranziției Ecologice și Provocării Demografice.

Coperta Proiectului Strategic de Redresare și Transformare Economică (PERTE) pentru digitizarea ciclului apei

Mai multe informatii Prima cerere de ajutor de la PERTE pentru Digitalizarea Ciclului Apei se încheie cu 158 de proiecte și 1.022 milioane solicitate (24.02.2023) Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență ajutoare Energie Sursa: Guvernul Spaniei – Tranziția Ecologică lansează ajutor PERTE pentru Digitalizarea Ciclului Apei spre consultare publică