Mâine miercuri la 15: 00 ore începe faza a doua Operațiunea Specială pe care Direcția Generală a Trafic o lansează, până luni viitoare la miezul nopții 13 aprilie, cu ocazia Săptămânii Mare.

Aceasta este cea mai lungă etapă importantă a acestei operațiuni speciale din sunt așteptați termeni de volum de la 8.92. 92 deplasări, ceea ce înseamnă o medie de 1. 92.216 excursii zilnice, a 2, 01% față de datele reale ale 460.

Săptămâna Mare este una dintre pe cele mai conflictuale perioade ale anului deoarece la aceste date au loc numeroase deplasări într-un interval scurt de timp, cu origini și destinații similare și efectuate în aceleași zile și ore, pentru care Direcția Generală Trafic pune la dispoziție acestei operațiuni toate mijloacele de care dispune, incluzând atât resurse umane (agenți ai Grupului de Trafic al Gărzii Civile, funcționari publici ai Centrelor de Management al Traficului, patrule cu elicoptere și personal însărcinat cu întreținerea echipamentelor și instalarea măsurilor pe drum), precum tehnicieni ( 460 radare fixe (92 din secțiunea lor) și 545 telefoane de control al vitezei, în plus față de 14 elicoptere, 39 drone, 33 cam sunt și dube camuflate pentru a controla utilizarea telefoanelor mobile și a centurilor de siguranță).

Prognoze și măsuri de traficPrognozele de trafic întocmite de Tráfico prevăd că încă de la primele ore de miercuri după-amiază (în special printre cei 00 și 14 ore ), moment în care începe această a doua fază în toate Comunitățile, cu excepția Cataloniei, pot exista probleme de trafic și blocaje la ieșirile și intrările în marile centre urbane, atât în interiorul peninsulei și cele situate la periferie și de-a lungul coastei. , deplasându-se pe măsură ce după-amiaza progresează spre zonele de destinație.

Joi se va continua de la primele ore ale dimineții (în special între orele 8 și 13) trafic intens de ieșire din nuclee mari urbane. La începutul după-amiezii, începe această a doua fază de plecare în Catalonia, anticipând problemele de trafic în această Comunitate, în principal pe căile de acces către litoral, care leagă localitățile de pe litoral, precum și în cele de acces în zonele turistice de odihnă, în special între si 22 ore.

În timpul vineri 15, atât în ​​Catalonia, cât și în restul Comunităților, mișcările vehiculelor vor continua dimineața spre ieșirea din marea orașe, care pot provoca intensități mari de trafic. Cu excepția Cataloniei, această zi va fi în principal excursii pe distanțe scurte în zonele de agrement și recreere din apropierea centrelor urbane. După-amiaza, deja în toată geografia națională vor fi și mișcări de scurtă distanță către orașele în care se țin procesiuni.

Sâmbătă va fi ziua parte mai liniștită a acestei Operațiuni Speciale, dimineața pot apărea probleme de trafic în deplasările pe distanțe scurte în locurile de destinație, în special în accesele în orașele de pe litoral și drumurile de coastă, iar, după-amiaza, trasee de deplasări de retur pe distanțe lungi care poate provoca intensitate mare pe unele axe rutiere.

Duminică începe prima retur a acestei Operațiuni Speciale în Comunitățile din Andaluzia, Aragon, Asturias, Insulele Canare, Cantabria, Castilla-La Mancha, Castilla-La Mancha, Castilla y León, Extremadura, Galicia, Madrid și Murcia, motiv pentru care vor fi instalate măsuri de management și reglementare a traficului pe tot parcursul zilei pentru a încuraja intrarea vehiculelor în zonele mari urbane. centre.

Pot apărea probleme de circulație, în special între 011 si 23 ore, în principalele axe rutiere de comunicație care canalizează toată mișcarea de întoarcere a Săptămânii Mari, evidențiind pentru intensitatea acesteia rețeaua de interes general, autostrăzi și autostrăzi, precum și drumurile din zonele costiere și litoral si, dupa-amiaza tarziu, intrarile in marile centre urbane.

In sfarsit, luni returul va avea loc în Comunitățile Autonome în care este această zi o vacanță (Catalunia, Comunitatea Valenciană, Insulele Baleare, Navarra, Țara Bascilor și La Rioja) care va cauza probleme de trafic într-o perioadă similară cu cea din ziua precedentă (de la a 18 ore) pe principalele axe rutiere ale acestor Comunități, precum și í ca în căile de acces ale provinciilor limitrofe. În restul Comunităților vor fi și mișcări de întoarcere întrucât, în unele dintre ele, abia marți se reiau activitățile școlare și universitare.

Sfaturi de conducereAceste zile de odihnă este esențial, ca întotdeauna, să vă planificați cu atenție anticiparea călătoria efectuând o configurație completă a vehiculului înainte de plecare, evitați pe cât posibil zilele și orele cele mai nefavorabile și căutați întotdeauna cel mai bun traseu pentru a evita evenimentele neprevăzute.

Din conturile de twitter @informacionDGT și @DGTes sau buletinele de știri de la radio și televiziune, precum și la telefon 011, situatia traficului este raportata in timp real si incidentele care pot exista.

În plus, deși la aceste date se fac de regulă călătorii de lungă distanță profitând de vacanțe, este și adevărat că, odată Odată ajuns la destinație, este important să nu coborâm garda în mișcările de scurtă distanță pe care le efectuăm pentru a ne bucura de turism în orașele din apropiere sau de sărbători religioase tipice acestor date.

. Mai multe informatii Recomandări de trafic Sursa: Guvernul Spaniei – Traficul prognozează 8,4 milioane de călătorii pentru a doua fază a Săptămânii Mari 120422