Departamentul de Interne, prin Serviciul Catalan de Trafic (SCT) și Divizia de Trafic a Mossos d’Esquadra, activează în luna iunie un plan de șoc specific pentru reducerea accidentelor pe AP-7 . Demararea acestor măsuri specifice pe autostradă coincide în acest weekend cu dispozitivul special de circulație cu ocazia celui de-al Doilea Paște, în acest an festiv Ministrul Joan Ignasi Elena a cerut „prudență, autocontrol și respectarea regulilor pentru a se asigura că nu există victime”. „Fiecare victimă este o tragedie pentru sine și mediul său”, a adăugat el. trafic pe AP7 , cu persoane ucise de la începutul anului, cifră care reprezintă un 22% din mortalitatea din acest an.

După cum a avansat Elena, „aceste măsuri vor începe în acest weekend și se vor intensifica în următoarele luni , deoarece nu se poate urmări această rată a accidentelor și a mortalității, suntem în același volumul de victime ca anul 2019 și trebuie să reacționăm”. „Majoritatea accidentelor sunt rezultatul imprudenței, oamenii trebuie să fie conștienți de faptul că regulile trebuie respectate”, a insistat el.

Trebuie menționat că s-ar putea fi înregistrat 13 ucis pe drumurile catalane și 50 grav răniți , cifre foarte asemănătoare celor de 2019. Din totalul deceselor și rănilor grave din luna mai, 50 aparțin pentru grupurile vulnerabile: motocicliști, bicicliști și pietoni. În plus, AP-7 a fost drumul cu cele mai multe accidente în această lună, cu un total de 22 accidente cu decese sau răni grave . În urma acestei creșteri, în cursul lunii iunie, SCT, împreună cu Mossos d’Esquadra, va desfășura pe această rută un plan de șoc specific pentru reducerea numărului de accidente .*). Aceste măsuri dau continuitate acțiunilor la poalele drumului concretizate în cursul lunii mai în întreaga rețea rutieră catalană.

Mai exact, măsurile acestui plan specific de accidentare pe AP-7 de reducere a numărului de accidente sunt: ​​

Controale de viteză pentru a reduce viteza medie de conducere. Vor exista controale statice și dinamice pe parcurs și, de asemenea, controale specifice pentru vehiculele cu viteze limitate (cum ar fi transportul de mărfuri) Controale cuprinzătoare la vehiculele de transport la detectarea condusului sub influența alcoolului sau a drogurilor și pentru a asigura respectarea timpilor de conducere și de odihnă Întărirea inspecției aeriene pentru depistarea eventualelor infracțiuni În ceea ce privește dispozitivul special din acest weekend cu ocazia celui de-al Doilea Paște , SCT-ul și Mossos d’Esquadra, îl vor lansa mâine vineri, 3 iunie, la . h și se încheie luni, 6 iunie la 24). În acest an, vacanța , de obicei de natură locală, este în toată Catalonia și din acest motiv este de așteptat o mobilitate ridicată. În total, este de așteptat ca unele 480. vehicule mobilizați din zona metropolitană a Barcelonei în timpul operațiunii cu plecare vineri după-amiază și pe toată durata sâmbătă dimineață, în timp ce prognoza revenire de luni după-amiază este de aproximativ 290. 00 vehicule

De asemenea, trebuie menționat că această săptămână de cap coincide cu sărbătoarea de la Circuit de Catalunya al Marelui Premiu al Motocicletelor , eveniment care poate condiționa evoluția mobilității ținând cont că va mobiliza unii 100. fani pe parcursul celor trei zile (vineri 3 până duminică 5 iunie) .

Zile și drumuri cu mobilitate mai mare

Destinații către zone de coastă vor fi cele care înregistrează mai mult aflux de vehicule. Principalele perturbări rutiere vor avea loc vineri după-amiază și sâmbătă dimineața în ceea ce privește faza de ieșire . Fâșia cu cele mai multe complicații rutiere din weekendul lung este de așteptat să fie luni după-amiază, când se va concentra operațiunea de retur .

AP-7 în tronsonul de nord, de la Sant Celoni la La Roca del Vallès, precum și în tronsonul de sud în Vilafranca del Penedès, va putea concentra principalele probleme de mobilitate, așa cum s-a accentuat încă de la eliberarea taxelor pe această rută. În plus, va exista și trafic intens pe căile de acces către orașele de coastă, cum ar fi N – 340 în El Vendrell și Torredembarra, C – 32, ambele in tronsonul de nord a Vilassarului de Mar ca în secțiunea de sud a Sant Boi de Llobregat și Sitges, pe Costa Brava pe C – 40 in Santa Cristina d’Aro si in C – 80 în Llagostera.

Măsuri speciale de circulație, reglementarea și reglementarea traficului

În scopul reducerii aglomerației și îmbunătățirii cât mai mult posibil a fluidității, SCT stabilește măsuri speciale pentru trafic, gestionarea și reglementarea traficului pe diverse drumuri. În acest sens, în operațiunea revenită luni, vor fi instalate benzi suplimentare în sens invers față de cea obișnuită în AP-7/B- . între Vilafranca și Molins de Rei și C – 24 la nord între Sant Andreu de Llavaneres și Montgat și C – 32 la sud între Gavà și Cornellà de Llobregat , pentru creșterea capacității rutiere a acestor drumuri și tronsoane.

În plus, vor fi activate și alte măsuri speciale atât în ​​operațiunea de plecare, cât și în cea de retur.a la C – 24, C – 58 i GI – 480 pe Costa Brava și pe N-II în Tordera și pe banda de autobuz-VAO a C – 60 va fi deschis tuturor vehiculelor (cu excepția camioanelor).

Trebuie remarcat faptul că, ca urmare a activării benzilor suplimentare în sens opus spre AP-7/B obișnuit – 24 ia la C – 23 nord și sud, a stabilit o serie de limitări pentru vehiculele grele . În acest sens, transportatorii vor trebui să circule pe banda din dreapta , cu o viteză maximă de . km/h și fără depășiri, luni, 6 iunie, la h în acestea se întinde: AP -7 de la Sant Cugat la Banyeres del Penedès, pe B – 23 de la Sant Feliu de Llobregat la Papiol și, de asemenea, la C – 50 la nord între Canet de Mar și Montgat și pe C – 40 la sud între Gavà și Cornellà .

Mossos d’Esquadra dispozitiv

Un total de 1. 347 Mossos Agentii d’Esquadra vor asigura siguranta pe drumurile catalane in acest weekend prelungit si vor efectua 1. 075 controale (258 controale alcoolului și drogurilor , 206 Controale de securitate pasive, 134 comenzi PREMOT -motociclete-, 231 comenzi de distragere a atenției, 134 comenzile de viteză și 103 controale de transport)

Personalul Serviciului Catalan de Trafic

Pentru management și controlul mobilității în acest weekend lung, SCT va desfășura următoarele resurse tehnice și umane:

Aproximativ 65 km de măsurători de trafic instalate 2 mijloace aeriene de dispozitive de monitorizare (elicopter cu două turbine și aeronave bimotoare) măsuri speciale de circulație în weekend 12 platformă de instalare camioane 7 vehicule ușoare de semnalizare verticală 40 operatori de semnalizare măsurători 5 cărucioare mobile de semnalizare variabilă 4 echipe mobile de informare rutieră 5 tehnicieni în managementul traficului la CIVICAT 4 echipaj de zbor, operatori și tehnicieni în managementul traficului Sfaturi pentru siguranță mobilitate

SCT vă reamintește în aceste sărbători de mobilitate ridicată, importanța a folosi elementele de siguranță pasivă, atât pe călătorii lungi, cât și pe cele scurte. ; să nu manipuleze telefonul mobil sau alte dispozitive electronice și să evite astfel distragerile ; din respectarea limitelor de viteză și adaptarea acesteia la circumstanțe și necombinarea alcoolului sau a altor droguri cu conducerea . În plus, vehiculul trebuie verificat înainte de a părăsi drumul , deoarece o bună întreținere previne accidentele în timpul traficului.

Trànsit îndeamnă și ) motocicliștii și bicicliștii să fie mai conștienți de risc și conștient de fragilitatea acestuia, iar restul utilizatorilor, respect și prudență pentru a reduce victimele vulnerabile grupuri. Pe de altă parte, se solicită extremă prudență în cazul unei avarii sau accident pe carosabil în care ocupanții autovehiculului pot deveni pietoni într-o situație de extremă vulnerabilitate . Mai presus de toate, trebuie luate măsuri de autoprotecție pentru a vă face vizibil și a vă îndepărta de drumul principal pentru a evita coliziunile . Anul acesta, pe drumurile catalane au fost raportate 9 decese.

Sursa: Traficul lansează un plan de accident pentru a reduce numărul de accidente pe AP-7