În cadrul unei acțiuni de combatere a migrației ilegale, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetățean sirian, cu rezidență în Olanda, care a sprijinit doi conaționali în trecerea ilegală a frontierei din Bulgaria în România, urmând să-i transport în vestul Europei.

În date de 02..2021 polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competență. Astfel, au efectuat semnalele de oprire asupra unui autovehicul înmatriculat în Olanda, care se deplasează pe DN 3, din direcția localității Ostrov, către localitatea Băneasa.

La vedere echipajului, conducătorul autoturismului nu. a respectat semnalele acustice și luminoase, continuându-și deplasarea, oprit în cele din urmă în zona localității Băneasa.

În verificări, polițiști de frontieră fiind în faptul că șoferul mașinii este. un cetățean sirian, în vârstă de 30 ani, posesor al unui permis de rezidență emis de autorități olandeze, care a intrat legal în țara noastră din Bulgaria. După efectuarea formalităților, șoferul sa deplasat în zona localității Esechioi, de unde a preluat doi pasageri. Aceştia sunt cetăţeni sirieni, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 19, respectiv 27 de ani, care au intrat ilegal în România din Bulgaria, pe la frontiera verde și intenționau să ajungă în vestul Europei cu sprijinul conaționalului lor. Conducătorul autoturismului a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a se lua măsurile legale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.

Totodată, în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei doi cetățeni sirieni fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și R. Bulgaria, de către autoritățile de frontieră. din statul vecin. Sursa: Traficant de migranţi, depistat de polițiști de frontieră constănțeni