• Acest organism, dependent de Departamentul de bunăstare al Consiliului Local din Torrejón de Ardoz, lucrează pentru îngrijirea persoanelor cu dependențe de droguri și/sau dependențe
• Ultimul a avut loc actul oficial de eliberare a certificării acordate Centrului de îngrijire cuprinzătoare pentru toxicomanii din Torrejón de Ardoz 22 în martie, la sediul SEDISA din Madrid, cu asistența lui Rubén Martínez, consilier pentru bunăstare, Lucía Ladero, director tehnic al CAID și Francisco Poyato, în numele echipei medicale a centrului

• Acreditarea acordată face parte din programul HepCelentes, care are ca scop recunoașterea centrelor de dependență și asistență primară care funcționează și se angajează să elimine Hepatita C
Societatea Spaniolă a Directorilor de Sănătate (SE DISA) a recunoscut Centrul cuprinzător de îngrijire a dependenței de droguri al Consiliului orașului Torrejón de Ardoz pentru angajamentul său față de eliminarea hepatitei C. Acreditarea acordată face parte din programul HepCelentes, care își propune să recunoască centrele de dependență și de îngrijire care lucrează și sunt angajate. la eliminarea hepatitei C. Torrejón de Ardoz, 22 martie 2022. Pentru pregătirea acestui program a fost înființat un grup de lucru cu scopul de a defini cerințele care să servească drept ghid pentru centrele de dependență pentru îmbunătățirea managementului pacienților cu hepatită C, să contribuie la standardizarea modului de lucru a centrelor, să promoveze crearea de circuite. care facilitează diagnosticarea infecției, tratamentul și monitorizarea pacienților și crearea unor mecanisme de coordonare între centrele de dependență, centrele de asistență primară și unitățile spitalicești. Acest grup de lucru a definit 22 criterii, care stabilesc cerințele pe care centrele trebuie să le îndeplinească de dependențe, pentru a demonstra angajamentul față de eliminarea Hepatitei C.

Acest program își are începutul în centrele de dependență cu următoarele obiective:

• Stabilirea unei serii de criterii agreate de un grup de experți reprezentanți ai societăți științifice și de management implicate în managementul infecției cu VHC, cu scopul de a îmbunătăți managementul pacienților cu hepatită C. • Ajută la standardizarea modului în care funcționează centrele de dependență; promovarea creării de circuite care să faciliteze diagnosticul infecției, tratamentul și monitorizarea pacienților și crearea unor mecanisme de coordonare. • Dezvoltarea unui sistem de certificare pentru centrele de dependență angajate în eliminarea hepatitei C, care să recunoască și să dea vizibilitate muncii acestor profesioniști.

• Sprijinirea strategiei OMS, a Ministerului Sănătății și a planurilor regionale de prevenire, control și eliminare a hepatitei C.

• Împărtășiți cunoștințele și bunele practici între centrele afiliate.

Aceste criterii sunt evaluate de SEDISA în calitate de entitate externă, care se ocupă de efectuarea auditurilor corespunzătoare, atât documentare, cât și față în față, verificând respectarea cerințelor și garantând imparțialitatea, rigoarea și transparența certificării. proces.

Actul oficial de eliberare a certificării acordate Centrului de îngrijire cuprinzătoare pentru toxicomanii din Torrejón de Ardoz a avut loc ultimul 22 Marș la sediul SEDISA din Madrid cu asistența lui Rubén Martínez, consilier al bunăstării , Lucía Ladero, director tehnic al CAID și Francisco Poyato, reprezentând echipa medicală a centrului.

CAID al Consiliului Local din Torrejón de Ardoz este o resursă integrată în Rețeaua de îngrijire a dependențelor din Comunitatea Madrid și situată la numărul 83 de pe Bulevardul Constituției. Personalul său este format din profesioniști, atât clinici (medici, psihologi și asistente) cât și sociali (educatori și asistent social) iar programul său de funcționare este de marți până vineri de la ora 8: . la 17: 00 orele și luni de la 8: către 03: 00 ore continuu.

Pe 2021 Centrul cuprinzător de îngrijire a dependenței de droguri (CAID) a tratat o medie de 274 pacienți pe lună, cu cea mai mare cerere de tratament, de către pacienți noi, pentru canabis și alcool, în timp ce pacienții care au rămas în tratament pe parcursul anului au venit în mare parte pentru consumul de heroină și cocaină. Serviciile CAID sunt grupate în patru servicii esențiale:

-Serviciul Informare și Orientare
-Serviciul Evaluare, Diagnostic și Plan Terapeutic
– Serviciul Monitorizare și Control Terapeutic
– Serviciul de îngrijire a familiei

Pentru mai multe informații și programări, numărul de telefon al serviciului public este 916566912.

Sursa: Societatea Spaniolă a Directorilor de Sănătate (SEDISA) recunoaște Centrul de îngrijire cuprinzătoare pentru toxicomanii din Torrejón …916566912