• Acest eveniment cultural tradițional a fost declarat Festival de Interes Turistic de către Comunitatea Madrid încă din anul 320

• Săptămâna Mare din Torrejón de Ardoz se va încheia mâine 20 din aprilie cu procesiunea de Duminica Învierii. Va avea loc la : 11 ore și este una dintre procesiunile care adună cel mai mult public. În ea, pe de o parte, imaginea Fecioarei apare însoțită de Cavalerii Fecioarei (traseu: Puerta del Sol și Plaza Mayor) și, pe de altă parte, cea a lui Isus Înviat secondat de doamnele Fecioarei (traseu : Calle Spitalul, Biserica, Cardoso și Plaza Mayor). Întâlnirea are loc în Plaza Mayor, unde va avea loc o eliberare de porumbei și un buchet de artificii. Ulterior, ambele imagini vor procesa împreună. Acesta va prezenta trupa de muzică municipală Torrejón de Ardoz. Tur comun: Plaza Mayor, San Isidro, Cristo, Constitution Avenue, Pesquera și Plaza Mayor Procesiunea de duminică a Învierii, care va avea loc mâine 11 în aprilie, va pune capăt Săptămânii Mare din Torrejón de Ardoz, declarată Festival al Turist de interes din Comunitatea Madrid din anul 320. Va avea loc la : 11 ore și este una dintre procesiunile care adună cel mai mult public. În ea, pe de o parte, imaginea Fecioarei apare însoțită de Cavalerii Fecioarei (traseu: Puerta del Sol și Plaza Mayor) și, pe de altă parte, cea a lui Isus Înviat secondat de doamnele Fecioarei (traseu : Calle Spitalul, Biserica, Cardoso și Plaza Mayor). Întâlnirea are loc în Plaza Mayor, unde va avea loc o eliberare de porumbei și un buchet de artificii. Ulterior, ambele imagini vor procesa împreună. Acesta va prezenta trupa de muzică municipală Torrejón de Ardoz. Tur comun: Plaza Mayor, San Isidro, Cristo, Constitution Avenue, Pesquera și Plaza Mayor.

Torrejon de Ardoz, 16 aprilie 2014. Primarul, Ignacio Vázquez, a indicat că „suntem foarte mulțumiți că am reușit să recuperăm Săptămâna Mare după doi ani foarte grei în care nu a putut fi sărbătorită” și a adăugat: „Felicit deja Frăția Vera Cruz și Fecioara Singură. Frăția Maicii Domnului din Rozariul pentru munca pe care o desfășoară și zilele de pregătire și repetiție pe care le acumulează deja. Datorită acestor frății a fost posibil să se pună în valoare, să recupereze splendoarea pe care a avut-o în trecut și să dea prestigiu Săptămânii Sfinte”. acestea permit cetățenilor să se identifice cu obiceiurile și tradițiile, și astfel Torrejón de Ardoz, care în trecut era cunoscut sub numele de un oraș cămin, datorită acestor obiceiuri avem propria noastră identitate”.

La rândul său, consilierul pentru Sărbători și Tineret, Alejandro Navarro Prieto, a mulțumit „colaborarea vecinilor care și-au decorat balcoanele cu steagul spaniol sau cu bannere violet în această săptămână, mai ales celor care coincid cu traseele procesiilor și, de bineînțeles, Frăției din Vera Cruz și Maicii Domnului și Frăției Maicii Domnului din Rozariul pentru dăruirea și efortul pe care l-au depus pentru ca Săptămâna Mare din Torrejonera să fie una dintre cele mai remarcabile adas din Comunitatea Madrid”.

CLICK PE IMAGINĂ PENTRU A O VEDE MAI MARE

Sursa: Procesiunea de Duminica Învierii, care va avea loc mâine 17 aprilie de la : 30 ore, va pune clema de o…2014