• Eșantionul poate fi văzut gratuit până pe 12 februarie viitoare de miercuri până duminică de la 10:00 la 14:00 și de la 17:00 la 20:00.

• În expoziția „În numele Ucrainei” se pot vedea, printre altele, costumele tipice ale acestei țări, precum și o mostră din cultura ei literară. În plus, tot ceea ce ține de războiul pe care îl suferă are și un rol deosebit, precum obiectele militare de la soldații ucraineni care luptă pe front, precum și fotografiile cu ororile pe care le provoacă populației civile și distrugerea. al țării.

• Se pot vedea și panouri informative cu acțiunile desfășurate de Consiliul Local în sprijinul poporului ucrainean de la începutul invaziei, precum cele patru remorci care au fost trimise cu diverse materiale, vechea ambulanță donată de Protecția Civilă sau Școala și Ludoteca Flores de Ukraina a pus în mișcare, astfel încât ucrainenii din orașul nostru să învețe rapid limba spaniolă pentru a le facilita plasarea în muncă și pentru a le oferi un serviciu de îngrijire a copiilor complet gratuit

• Pe de altă parte, amintiți-vă că este încă în desfășurare campania „Torrejón cu Ucraina”, prin care se colectează contribuții economice pentru achiziționarea de material destinat acestei țări. Contribuțiile se pot face prin Transfer bancar – ES83 2100 2718 971300716797 -Cont CAIXABANK: Donație Ucraina – Consiliul Local Torrejón de Ardoz. Sau prin card de credit în următorul link https://dona.ayto-torrejon.es/

Muzeul Orașului Torrejón de Ardoz găzduiește până pe 12 februarie expoziția „În numele Ucrainei” care prezintă cultura acestei țări est-europene și efectele războiului pe care îl suferă din cauza invaziei Rusiei care a început. pe 24 februarie 2022. Se poate vedea gratuit până pe 12 februarie de miercuri până duminică de la 10:00 la 14:00 și de la 17:00 la 20:00.

Torrejón de Ardoz, 24 ianuarie 2023. Expoziția a fost deja vizitată de primarul, Ignacio Vázquez, viceprimarul, José Luis Navarro, consilierul pentru cultură, José Antonio Moreno, consilierul pentru bunăstare, educație și imigrare, Rubén Martínez , consilierul pentru Persoane Vârstnice, Ana Verónica González și consilierul pentru Mediu, Esperanza Fernández, și alți membri ai corporației locale care au fost însoțiți de Oksana Semak, curatorul expoziției și șeful campaniei de sprijinire a Ucrainei la Torrejón, Dmytriy lozytskiy, prim-secretar pentru afaceri economice al Ambasadei Ucrainei, ​​și Alejandro Sytnikov, președintele Asociației Coridorului Ucraineni din Henares.

În expoziția „În numele Ucrainei” puteți vedea, printre altele, informații despre țară, costumele ei naționale, precum și o mostră din cultura sa literară. În plus, are un rol aparte tot ceea ce ține de războiul pe care îl suferă, precum obiectele militare ale soldaților ucraineni care luptă pe frontul de luptă, precum și fotografiile cu ororile pe care le provoacă în populația civilă și distrugerea. a tarii..

De asemenea, se pot vedea panouri informative cu acțiunile desfășurate de Consiliul Local în sprijinul poporului ucrainean încă de la începutul invaziei, precum cele patru remorci care au fost trimise cu diverse materiale, vechea ambulanță a Protecției Civile donată sau Colegiul și Ludoteca Flores de Ukraina s-a pus în mișcare pentru ca ucrainenii din orașul nostru să învețe rapid limba spaniolă pentru a le facilita plasarea în muncă și a le oferi un serviciu de îngrijire a copiilor complet gratuit.

Pe de altă parte, amintiți-vă că este încă în desfășurare campania „Torrejón cu Ucraina”, prin care se colectează contribuții economice pentru achiziționarea de material destinat acestei țări. Această inițiativă este organizată prin Consiliul Local, Peñas, Frății, Case Regionale, Asociații și Cluburi Sportive. Banii strânși sunt folosiți pentru cumpărarea de produse de primă necesitate care vor fi duse în Ucraina precum baterii portabile, încălzitoare instantanee, pături termice, baterii sau lanterne. Torrejonerosi sunt încurajați de Consiliul Local să își continue colaborarea. Contribuțiile se pot face prin Transfer bancar – ES83 2100 2718 971300716797 -Cont CAIXABANK: Donație Ucraina – Consiliul Local Torrejón de Ardoz. Sau prin card de credit în următorul link https://dona.ayto-torrejon.es/

„Îi încurajez pe toți Torrejonerosi să viziteze această expoziție, astfel încât să poată vedea minunata cultură ucraineană și, în același timp, ororile pe care populația sa le suferă de aproape un an încoace din cauza invaziei ruse. Ca societate nu putem privi în altă parte, iar din Torrejón de Ardoz vom continua să ajutăm, în măsura posibilităților noastre, trimițând materiale și realizând alte tipuri de inițiative pe care ni le cere comunitatea ucraineană din orașul nostru”, a declarat. primarul, Ignacio Vazquez.

Sursa: Muzeul Orașului Torrejón de Ardoz găzduiește expoziția „În numele Ucrainei” care prezintă cultura țării și…