• Pe 2021 Centrul cuprinzător de îngrijire a dependenței de droguri (CAID) a tratat o medie de 40 pacienți pe lună

• Echipele CAID sunt formate din profesioniști, atât clinici (medici, psihologi și asistente), cât și sociali (educatori și asistent social)

• Este situat pe Bulevardul Constitución, 45, iar programul de funcționare este de marți până vineri de la ora 8: 00 la 17: orele și luni de la 8: 00 la 10: 00 ore continuu
Postul Consiliul Municipal Torrejón și Comunitatea Madrid au semnat un nou acord de colaborare pentru a continua finanțarea activității furnizate de Centrul de îngrijire cuprinzătoare pentru dependența de droguri (CAID) pentru care Consistoriul va primi 619.274 euro. Torrejon de Ardoz, 22 februarie 2022. În 2021 CAID a asistat un total de 274 pacienți în medie pe lună, majoritatea fiind cererea de tratament, de către pacienți noi, de canabis și alcool, în timp ce pacienții care au rămas în tratament pe parcursul anului au venit în principal pentru consumul de heroină și cocaină. Printre pacienții noi se pot observa două tipologii diferite:

1-a: bărbat care consumă numai canabis, de 40 vârsta medie, care este mai mică decât 10 Ani de vechime în consum și cu patologie psihică asociată într-un 28% din cazuri. a doua: bărbat care consumă numai alcool, din 45 vârsta medie, care este mai mare decât 20 ani în consum și cu patologie organică asociată într-un 22% din cazuri. Deși, în această ultimă tipologie există aproape un 28% dintre femei. Primarul, Ignacio Vázquez, a subliniat că „CAID este o resursă integrată în Rețeaua de asistență pentru dependențe din Comunitatea Madrid. Biroul Regional de Coordonare a Sănătății Mintale și Dependențe al Direcției Generale de Asistență în Sănătate a Comunității Madrid a recunoscut în comisiile sale de monitorizare a acordului buna funcționare a centrului Torrejón d Ardoz, subliniind excelența în managementul său și atenția realizată de echipa de profesioniști care o compun”.

„În anul 2021 mai mult decât au au fost depuse solicitări de informare-îndrumare și intervenție familială, precum și solicitări ale oricărui cetățean interesat de vreun aspect al serviciului oferit în acest centru. Majoritatea revendicărilor au vizat asistența rudelor pacienților care au rămas în tratament, spre deosebire de anii anteriori în care o cerere mai mare a fost frecventată de rudele consumatorilor minori, în principal de canabis și alcool, care nu au frecventat neapărat tratament”, a adăugat consilierul. pentru bunăstare, educație și imigrare, Rubén Martínez. Echipele CAID sunt formate din profesioniști, atât clinici (medici, psihologi și asistente) cât și sociali (educatori și asistent social). Este situat pe Avenida Constitución, 274, iar deschiderea orele Programul este de marți până vineri de la ora 8: 00 la 10: orele și luni de la 8: 00 la 19: 00 ore continuu. Această resursă de asistență este, de asemenea, considerată un serviciu esențial și, prin urmare, a rămas deschisă atât pe toată perioada pandemiei (inclusiv în perioada de izolare la domiciliu), cât și pe perioada furtunii de zăpadă provocată de furtuna Filomena.. Serviciile CAID sunt grupate în patru servicii esențiale:

-Serviciul de Informare și Îndrumare -Serviciul de Evaluare, Diagnostic și Plan Terapeutic

-Serviciul de Monitorizare și Control Terapeutic

-Serviciul de îngrijire a familiei

Pentru mai multe informații și programări, numărul de telefon al serviciului public este 916566912.

Sursa: Consiliul orașului Torrejón de Ardoz și Comunitatea Madrid reînnoiesc acordul de colaborare pentru tratarea dependenței…