Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Halmeu au descoperit, în urma unei acțiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de competență, 5. 00 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare aproximativă 58. 00 lei.

În data de 16 februarie ac, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu – ITPF Sighetu Marmației – sa desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 21.00, echipaj al poliției de frontieră aflat în supraveghere a frontierei de stat a observat, misiune de utilizare a tehnică de vedere a timpului de noapte, pe direcția localității Dabolț, un grup de patru persoane. pe un teren agricol. În momentul în care polițiștii de frontieră s-au apropiate, persoane au fugit spre teritoriul statului vecin, trecând frontiera în Ucraina.

Imediat, au fost anunțate și autorități ucrainene despre caz. în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu luarea unor măsuri de cercetare și verificare a zonei.

Ulterior, colegii noștri au descoperit, ascunse în vegetație, pe marginea unui canal de drenaj, mai multe colete învelite în folie. Acestea au fost transportate la sediul instituției unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu țigări, de proveniență extracomunitară.

Marfa, în valoare de 58.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Sursa: Țigări de contrabandă în valoare de peste 58.00 lei, confiscate la frontiera de nord