Coasta Terres de l’Ebre este promovată în această săptămână ca destinație nautică la Boot Düsseldorf (Germania), cel mai important târg din sector din Europa și unul dintre principalele din lume. „De la Guvern lucrăm pentru ca industria și turismul nautic să devină un centru economic de primă clasă pentru țară, iar spațiile precum Düsseldorf sunt un instrument de promovare cheie pentru a promova poziționarea internațională a Cataloniei și a Terres de l’Ebre ca destinație. „, explică delegatul Guvernului Generalității în Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, care face parte din reprezentanța instituțională a Guvernului în Germania.

În cadrul Salonului Național de la Dusseldorf, Ports de la Generalitat și Asociația Catalană de Sport și Porturi Turistice (ACPET) au semnat marți un acord pentru a promova porturile catalane ca destinație pentru turismul nautic. „Avem o țesătură economică care de mulți ani poziționează porturile coastelor iberice și catalane în lume și trebuie să facem această colaborare mai puternică”, asigură delegatul Guvernului.

Brandul Delta Ebre Port, format din Ports de la Generalitat, Consiliul Local Ràpita, Consiliul de Turism Terres de l’Ebre și Camera de Comerț Tortosa, a consolidat și promovarea bărcilor cu activitate charter la târgul de la Düsseldorf pentru a capta mai multă nautică. turism, cu un eveniment cu bloggerul Allende los Mares Paula Gonzalvo și jurnalistul german Michael Ammé.

„Les Terres de l’Ebre trebuie să continue să se poziţioneze ca destinaţie pentru turismul nautic cu singularităţi proprii. Suntem o Rezervație a Biosferei, o recunoaștere UNESCO care este foarte apreciată la nivel internațional. Suntem orașe de tradiție și rădăcini maritime care promovează legătura teritoriului cu aceleași porturi și o destinație confortabilă din punct de vedere climatic și cu un mediu natural unic care ne face foarte atractivi pentru piața germană și europeană”, adaugă. Salvadó.

Portul Ràpita, care conduce activitatea nautică pe coasta Tarragona cu 1.822 de acostare sportive, este portul de bază pentru cele trei rute nautice charter care există în porturile din Ebrenc. Ruta de nord trece prin porturile l’Ampolla, l’Ametlla de Mar şi Calafat, în timp ce ruta de sud merge din portul Les Cases d’Alcanar, trecând prin porturile nordice din Castelló, cum ar fi Vinaròs, Benicarló, Peñíscola. până la parcul natural al Insulelor Columbretes. În plus, există o a treia rută de întoarcere care merge de la La Ràpita la Insulele Baleare.

24 ianuarie 2023

sursă: Terres de l’Ebre este promovată ca destinație nautică la cel mai important târg din Europa