Consolidarea sistemului de prevenire a criminalității împotriva băncilor și clienților. Acesta este obiectivul memorandumului de înțelegere semnat astăzi în prefectura din Terni de prefectul Emilio Dario Sensi și de șeful sectorului de securitate al Asociației Bancare Italiene Marco Iaconis.

Acordul vizează să consolideze relațiile de colaborare între prefectură, organele de drept, ABI și instituțiile de credit pentru promovarea acțiunilor de prevenire a infracțiunilor împotriva instituțiilor înseși și a clienților, prin schimburi de informații și raportări ale situațiilor de risc

Protocolul, implementarea unui acord național între ABI și Ministerul de Interne, prevede raportarea de către bănci către organele de drept a oricărui potențial factor de risc pentru securitate și comunicare – prin baza de date specifică a OSSIF – informații despre jafuri.

Prin acord, băncile se angajează să-și doteze unitățile cu o serie de sisteme de securitate, inclusiv sisteme de supraveghere video și dispozitive de custodie. dă valori cu deschidere întârziată sau plata în timp a banilor. De asemenea, sunt avute în vedere măsuri speciale pentru protejarea bancomatelor.

Acordul prevede, de asemenea, cu colaborarea Poliției Poștale, o atenție deosebită pentru prevenirea fraudelor și a eventualelor atacuri la credit.

„Odată cu semnarea acordului – a afirmat prefectul Sensi – prefectura își confirmă rolul de coordonare între forțele de poliție și sistemul bancar, asigurând o colaborare deplină și amplă în orice situație critică.”

# O placere sa te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) .4651

Sursa: Terni, infractiune impotriva lui instituții bancare: sistemul de securitate consolidat