Departamentul Vicepreședinție și Politici Digitale și Teritoriu implementează sistemul informatic pentru efectuarea testelor informatice pentru certificatul de competență transportator profesionist de pasageri si marfa. Este titlul de a obține autorizațiile necesare înființării unei firme individuale sau colective de transport rutier de persoane sau mărfuri.

Teste săptămânale

Testul poate fi efectuat în fiecare luni de la 13: 30 până la 13: 30 ore dimineața la sediu al Departamentului Vicepreședinției sau al Serviciilor Teritoriale de Transport din Girona, Lleida, Tarragona și Terres de l’Ebre. În total, în fiecare săptămână vor fi 13 locuri repartizate pe întreg teritoriul pentru susținerea examenului. Primele teste cu acest nou format încep luni viitoare, 9 mai. Înscrierea se face prin intermediul site-ului site-ul al Departamentului, de unde solicitanții își pot alege ziua și locul cel mai potrivit.

Prin urmare, proba încetează să mai fie scrisă și Departamentul suprimă cele două examene de masă care s-au făcut primăvara și iarna, în care anul s-au prezentat o mie de oameni.

examen

Examenul va consta dintr-o primă parte cu 200 întrebări tip test cu 4 opțiuni. Apoi va avea loc o a doua probă care va consta în rezolvarea a 4 cazuri practice, cu 8 opt opțiuni diferite.

Candidații vor cunoaște rezultatele în ziua examenului. Persoanele care aprobă vor fi înscrise automat în Registrul Firmelor și Activităților de Transport (REAT) pentru a se putea înscrie în firmele care solicită serviciile lor.

Sursa : Teritoriul digitizează examenul de transportator