#Spania – Sevilla (Andaluzia)

Vicepreședintele Guvernului și ministrul pentru Tranziția Ecologică și Provocarea Demografică, Teresa Ribera, la Sevilla.

Distribuie pe Această semnătură include municipalitățile Almonte, Hinojos, Aznalcázar, Bollullos Par del Condado, Bonares, Isla Mayor, Lucena del Puerto, Moguer, Palos de la Frontera, Pilas, La Puebla del Río, Rociana, Sanlúcar de Barrameda și Villamanrique de la Contesa. .

„Acesta este începutul unei aventuri complexe care va trebui să continue să lucreze în următoarele câteva luni, următorii ani, dar este călătoria pe care trebuie să o promovăm. Este cea mai bună soluție pentru toată lumea, singura care garantează viitorul mediului, al oamenilor, al regiunii. Au fost implicați actori foarte diferiți, programele au fost strânse, dar un lucru este cert: bazat pe voința de a lucra împreună, pe nevoia și angajamentul de a uni eforturile, bazat nu doar pe cele mai bune cunoștințe, De asemenea, transparență, responsabilitate, ascultare , este modul în care putem câștiga această bătălie împotriva deteriorării pe care vrem să o oprim.”a spus vicepreședintele după ce a semnat repartizarea cu primarii.

Acest acord își are originea în noiembrie 2022, când Ministerul Tranziției Ecologice și Provocării Demografice (MITECO) a prezentat Cadrul de acțiuni pentru Doñana care vizează inversarea degradării mediului a acestui spațiu emblematic și recuperarea funcționării sale ecologice. Aceste măsuri pe termen scurt și lung au fost completate în noiembrie 2023 cu Cadrul de acțiuni pentru dezvoltarea teritorială durabilă a zonei de influență a spațiului natural Doñana. Acesta din urmă este orientat, în mod prioritar, către dimensiunile sociale și economice ale sustenabilității, ca o completare necesară și indivizibilă a pilonului de mediu.

În discursul său, vicepreședintele Guvernului a trecut în revistă munca depusă până în prezent. Din primul Cadru se remarcă următoarele acțiuni: închiderea a 1.012 sonde de către Confederația Hidrografică Guadalquivir; creșterea lucrărilor de control și inspecție, care a condus la reducerea a aproape jumătate din irigațiile ilegale în zonele cu cea mai mare presiune asupra parcului și la refacerea ecologică și a biodiversității din Finca de los Mimbrales, precum și la restaurarea geomorfologiei Arroyo. del Partido, recuperând 100% din câmpia sa inundabilă și avansând în salubrizarea și refacerea mediului a canalului. De asemenea, acțiunile de salubrizare și purificare ale centrelor urbane din jurul Doñana, demarând execuția stației de epurare Lucena del Pueblo, și cele ale orașelor Matalascañas, Sanlúcar de Barrameda și Burguillos, printre altele, fiind în curs de elaborare.

De asemenea, ministrul a evidențiat pașii întreprinși în legătură cu cunoștințele științifice, atât la nivel de mediu, cât și la nivel sociologic. De remarcat sunt acordurile de colaborare semnate cu Universitatea din Sevilla, cu Universitatea Pablo de Olavide, cu Institutul Geologic și Minier din Spania (IGME) și cu Stația Biologică Doñana pentru aprofundarea atât a cunoștințelor proceselor hidro-ecologice, cât și pentru facilitează monitorizarea și modelarea bazinului.

În ceea ce privește cel de-al doilea Cadru de Acțiuni, dotat cu 350 de milioane și care are intervenția directă a nouă ministere ale Guvernului Spaniei, Ribera a evidențiat munca depusă în dezvoltarea liniilor dedicate sectorului agroalimentar, zootehnic și forestier. ; către industrie; la formarea și îmbunătățirea capacității de angajare; la îmbunătățirea condițiilor de viață ale oamenilor sezonieri și linia axată pe sprijinirea inițiativelor entităților locale. Pentru toate acestea, MITECO a ținut constant întâlniri cu toți agenții implicați, în special cu consiliile orășenești.

Începând cu trimestrul următor vor fi lansate și implementate următoarele apeluri, acțiuni și acorduri:

Apel de ajutor pentru proiecte de bune practici în domeniul agricol, zootehnic și forestier.Apel pentru ajutor pentru diversificarea agriculturii.Apel pentru proiecte de inovare și diversificare industrială în colaborare cu CDTI.Acțiuni de incluziune socială și profesională a lucrătorilor agricoli sezonieri străini și a altor grupuri aflate în situații vulnerabile, în colaborare cu Ministerul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației.Acțiuni de îmbunătățire a condițiilor de viață ale muncitorilor agricoli sezonieri, în colaborare cu Ministerul Locuinței și Agendei Urbane. Acord cu CSIC pentru monitorizarea științifică și dezvoltarea indicatorilor.Se lucrează, de asemenea, pentru diseminarea acelor apeluri în care municipalitățile din zona de influență a orașului Doñana pot juca un rol principal, așa cum s-a făcut cu ajutorul Patrimoniului Mondial și cu apelul Empleaverde de la Fundația pentru Biodiversitate, atașat MITECO și al cărui sediu din Sevilla a găzduit astăzi ceremonia de semnare a acordului.

„Doñana este un ecosistem care merită cea mai mare atenție, dar Doñana este și oamenii săi, orașele sale. Merită refacerea activităților și prosperitatea economică compatibile cu starea sa bună de conservare. În acest mare program de acțiuni în care Guvernul Spaniei angajează peste 700 de milioane, am vrut să începem să respectăm principiile garanției. Să fim clari care sunt obiectivele, să fim mereu atenți la preocupări, să garantăm cel mai mare consens, implicarea maximă a instituțiilor, bazându-ne, evident, pe cele mai bune cunoștințe, dar mai ales generând o activitate care poate supraviețui în timp.”a explicat vicepreședintele Teresa Ribera în discursul adresat presei.

Mai multe stiri Pedro Sánchez asigură că guvernul va continua să protejeze Doñana cu toate… Etichete: Durabilitate Ecologie Schimbarea climei Sursa: Guvernul Spaniei – Teresa Ribera semnează cu municipalitățile din jurul Doñanei distribuirea celor 70 de milioane pentru dezvoltarea durabilă a Parcului Național