Teresa Ribera, Vicepreședintele Guvernului și Ministrul Tranziției Ecologice și Provocarea Demografică, a avut o întrevedere cu reprezentanți ai Parlamentului formațiuni politice și Ministerul Președinției, Relații cu Instanțele și Memoria Democratică, în cadrul celei de-a doua runde de contacte instituționale pe care le menține în procesul de concepere a măsurilor de respectare a angajamentelor europene de economisire a energiei, concentrate acum pe pregătirea Planul de Urgență al Securității Energetice a țării.

„După primele măsuri de aplicare rapidă pe care le-am aprobat la începutul lunii august, concentrate pe eliminarea consumului redundant de energie, suntem acum alcătuim o propunere de Plan de Urgență Amplu și Complet și analizăm toate măsurile pe care diferiții agenți ni le transmit pentru ca lucrarea să fie finalizată în luna septembrie”, a declarat vicepreședintele.

. Un plan fruct al contra ensoRibera a adăugat că „întâlnirea de astăzi cu arcul parlamentar a fost deosebit de constructivă când vine vorba de schimb de opinii și sunt sigur că multe dintre ideile și propunerile care le-am împărtășit se va reflecta în document; În orice caz, vom continua să lucrăm și să colaborăm pentru ca Planul de Contingence pe care îl transmitem Comisiei Europene să fie rezultatul celui mai mare consens”.

La întâlnire, desfășurată la sediul Ministerului Tranziției Ecologice și Provocării Demografice, Félix Bolaños, Ministrul Președinției, Relațiile cu Instanțele și Memoria Democratică, și Rafael Simancas, Secretarul de Stat pentru Relațiile cu Instanțele și Afacerile Constituționale, au participat. În numele partidelor politice, Guillermo Mariscal, adjunct și secretar general adjunct al PP; Pablo Echenique, purtător de cuvânt al grupului parlamentar Unite Putem; Juantxo López de Uralde, deputat al United We Can și președinte al Comisiei pentru Tranziție Ecologică și Provocare Demografică, Tomás Guitarte, deputat Teruel Exists, și Héctor Tejero, coordonator politic al Más País.

Telematic au participat și Germán Renau și Montserrat García, purtătorul de cuvânt ces ale Grupului Parlamentar Socialist; María del Carmen Martínez Granados, purtătorul de cuvânt al Grupului parlamentar pentru cetățeni; Joan Capdevila, deputat ERC; Idoia Sagastizabal, deputat PNV; Oskar Matute, purtător de cuvânt adjunct EH Bildu; Pilar Calvo, deputat Junts per Catalunya; Sergi Mikel, deputat PDCat; Néstor Rego, deputat BNG; Isidro Martínez Oblanca, deputat al Foro Asturias; Joan Baldoví, deputat pentru Compromis; María Fernández, de la Coaliția Canare; si Sergi Cot Cantalosella, de la CUP.

Vicepreședintele Teresa Ribera și ministrul Félix Bolaños, întâlnire cu arcul politic parlamentar pentru a merge mai departe în pregătirea Planului de Urgență.

Mai multe informații Guvernul aprobă un plan de economisire și management energetic în aer condiționat (08/22/00) Etichete: Energie Sursa: Guvernul Spaniei – Teresa Ribera se întâlnește cu arcul politic parlamentar pentru a avansa în elaborarea Planului de urgență22