Vicepreședintele Guvernului și Ministrul Ecologiei Tranziția și provocarea demografică, Teresa Ribera, a participat la conferința ! Ei schimbă lumea. Întâlniri de modă circulare și sustenabile', organizate în colaborare cu Museo del Traje , dependent de Ministerul Culturii și Sportului.

Inițiativa face parte din Festivalul Ellas Crean, promovat de Ministerul Egalității. Acest festival este prezentat ca un spațiu de întâlnire și reflecție în care să facă vizibile femeile care contribuie la circularitate și sustenabilitate în domeniul modei.

În acest În sensul sens, vicepreședintele a subliniat că circularitatea aplicată modei „ne oferă o nouă gamă de posibilități. Spania este extraordinar de bogată în întreg lanțul valoric al textilelor”. Ribera a mai subliniat că din partea guvernului spaniol „dorim să sprijinim această industrie creativă pe toate fronturile ei, dar și pe frontul pur industrial, în care ne permite să recuperăm, să folosim, să proiectăm materiale mult mai sustenabile încă de la început”. Programul, curatoriat de María Giraldo și Patricia González Aldea, a inclus un ciclu de dezbateri urmat de o serie de ateliere despre cum să punem premisele discutate în practică. Au participarea femeilor creative și profesioniste în companii mari precum Mango și Tendam Group; în întreprinderile mici și mijlocii; și în alte entități și inițiative precum Asociația Spaniolă de Meșteșuguri Contemporane, Fashion Revolution, Centrul Tehnologic de Încălțăminte din La Rioja sau Federația Asociațiilor Teritoriale ale Companiilor de Inserție, printre altele. Iau parte profesioniști din sector, precum Caterina Pañeda, co-fondatoare Oteyza; Clara Bilbao, designer de costume; o María Ortega Cornejo, ! manager de proiect internațional! de Peris Costumes.

Având în vedere că circularitatea implică transformarea proceselor de proiectare, producție, distribuție, reutilizare și reciclare, urmărirea unui lanț valoric în toate acestea, Cu sprijinul digitalizării, această activitate este legată și de Alianța STEAM pentru Talent Feminin – Fete la Piciorul Științei.

Dezbaterile s-au concentrat în rolul relevant al femeilor în dezvoltarea sectorului textil și modei. Printre alte subiecte, extinderea și reînnoirea femeilor în echipele de conducere ale unora dintre principalele firme a fost analizată prin experiența femeilor care au câștigat funcții de înaltă responsabilitate corporativă sau și-au creat propriile spații antreprenoriale.

Responsabilitatea de mediuPe de altă parte, conferințele Ei ne-au permis, de asemenea, să reflectăm asupra responsabilității ecologice a modei (a doua cea mai poluantă industrie de pe planetă) într-un context de urgență climatică. În acest sens, moda circulară reprezintă o schimbare de paradigmă în sector prin propuneri de reutilizare, reparare și reînnoire a articolelor de îmbrăcăminte și proiecte bazate pe extinderea ciclului de viață al îmbrăcămintei.

. Aceste întâlniri se leagă de aprobarea, pe 8 martie, a Proiectului Strategic de Redresare și Transformare Economică (PERTE) a Economiei Circulare, în cadrul Planului Spaniol de Redresare, Transformare și Reziliență. Acest PERTE urmărește să încorporeze materii prime cu impact redus în sector, va investi în tehnologii și infrastructuri care facilitează reutilizarea și reciclarea și va promova măsuri de îmbunătățire a trasabilității produselor și materialelor. În plus, va ajuta la prioritizarea IMM-urilor și a companiilor din economia socială.

Conferința a fost deschisă de Miguel González Suela, subsecretar pentru tranziția ecologică și provocarea demografică ; și de Eduardo Fernández Palomares, subsecretar pentru Cultură și Sport.

Evenimentul integral poate fi văzut prin acest link. Mai multe informatii Act inaugural al Întâlnirilor de modă circulară și durabilă (YouTube) Sursa: Guvernul Spaniei – Teresa Ribera încurajează sectorul textil și al modei să avanseze în sustenabilitate și circularitate pentru a prelungi ciclul de viață al materiilor prime