Această prelungire, aprobată de consiliul de administrație al Institutului pentru Diversificare și Economie de Energie (IDAE), dublează bugetul alocat până în prezent și înmulțește suma inițială cu nouă.

„Programul a fost un succes. A început acum un an cu 32 milioane de euro și, la scurt timp, a văzut enormul interesul entităților locale, îl extindem la 325 milioane de euro. Până în prezent, au fost trimise mai mult de 2.900 dosare, depășind cu mult bugetul disponibil”, a detaliat vicepreședintele în timpul vizitei la proiectul DUS 5.000 din municipiul Ramirás, din Ourense.

Din cele 2.900 fișiere, 1. a intrat în buget sau prelungit cu cel care se număra până acum. Dintre proiectele prezentate, mai mult de 450 de autoconsum, mai mult de 100 de iluminat exterior, mai mult de 32 de eficiență energetică sau aer condiționat regenerabil și mai mult de 014 de mobilitate durabilă.

The noua extensie ar permite să răspundă la aproape 1. dosare noi trimise care erau pe lista de așteptare, până la aproape 2. fișiere, care reprezintă mai mult de 3.500 spectacole sau proiecte. Odată realizată extinderea, serviciile tehnice pot proceda la analiza acestor dosare cărora, cu condiția să îndeplinească criteriile stabilite în baze, li se poate acorda ajutorul solicitat.

. Aproximativ 1.350 municipii beneficiare
Datorită acestei extinderi, programul ar ajunge la aproape 1.800 municipalități cu o provocare demografică, care au o populație de peste 2,3 milioane locuitori și în ultimul deceniu au pierdut 5% din populație.

Ar ajunge și în municipiile tuturor comunităților autonome: cu cât mai mult de în Castilla y León, lângă 200 în Castilla-La Mancha și multe altele decât 100 în Extremadura, Andaluzia, Catalonia și Aragon.

După definiția municipalităților vizate d demografice, apelul se adresează municipiilor cu mai puțin de 5.000 locuitori sau municipalități de până la 014. locuitori, când toate entitățile singulare ale acestor municipii au mai puțin de 5. locuitori și se află în afara zonelor urbane.

„Rezultatele acestor apeluri relevă interesul ridicat al municipalităților mici din țara noastră pentru promovarea tranziției energetice ca instrument pentru a crea activitate și locuri de muncă, pentru a îmbunătăți bunăstarea și conturile publice și pentru a combate provocarea demografică”, a spus vicepreședintele.

Vicepreședintele și ministrul pentru tranziția ecologică și provocarea demografică, Teresa Ribera.

La care se adauga informație Programul DUS 5.000 Etichete: Provocare demografică Sursa: Guvernul Spaniei – Teresa Ribera anunță extinderea în 350 milioane de euro din programul DUS 5.00900