Teatrul Regal își va deschide astăzi porțile tovarășilor șefilor de stat și de guvern care participă la Summitul NATO de la Madrid pentru a le arăta o repetiție a operei Nabucco a lui Giuseppe Verdi, care va avea premiera pe 5 iulie. Va fi tușa finală a agendei culturale organizate de Guvern pentru a arăta câteva pensule ale moștenirii spaniole.

În mod concret, participanții la programul însoțitor vor asista la repetiția corul actului al treilea al operei Nabucco, descris drept „capodopera lui Verdi”, care revine la Teatro Real 29 ani mai târziu, sub conducerea lui Nicola Luisotti, conducând corul titular și orchestra Teatrului Real. Piesa ‘Va, pensiero’ exprimă nostalgia pentru patrie și dragostea față de țară.

Anterior, vor vizita atelierele de croitorie și caracterizare, unde vor avea ocazia. pentru a afla despre meseriile Teatrului Real. Printre acestea se numără confecţionarea costumelor -în momentul de faţă cea a operei Nabucco-, confecţionarea perucilor, care sunt cusute păr cu păr, şi posturi.

. )Performanță de Kiki MorenteÎn plus, pe scenă o vor vedea și pe cântărețul Kiki Morente, care va interpreta un scurt șir din tatăl său, Enrique Morente, care va servi ca o mostră din cântarea lui. Tot fiul bailaorei Aurora Carbonell, José Enrique Morente înglobează dragostea și cunoștințele sale de cante clasic, influențate de maeștri precum Manuel Vallejo, Pepe Marchena sau Antonio Chacón, cu un spectru larg de artiști, precum Leonard Cohen, Cheb Khaled sau Dulce. Pontes, cu care a avut ocazia să lucreze la proiecte alături de tatăl său.

Gastronomia spaniolă va fi și ea prezentă în această ultimă zi a programului însoțitor, ca vizita la Teatrul Regal va începe cu o degustare ghidată a celor trei uleiuri de măsline extravirgine premiate în ultima ediție a premiilor „Food of Spain” ale Ministerului Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, care va oferi și un mic dejun sănătos cu produse naționale de sezon. produse și proximitate, un exemplu de dietă mediteraneană.

EFE

Mai multe informații Programul pentru însoțitori a inclus o călătorie cu AVE pentru a cunoaște La Granja de San Ildefonso și o vizită ulterioară la Reina Sofia ( /00/29) Summit-ul NATO de la Madrid Etichete: NATO Sursa: Guvernul Spaniei – Teatrul Real își deschide porțile la programul însoțitor pentru a prezenta o repetiție a operei Nabucco a lui Verdi2022