Târgul aeronautic LleidaAirChallenge revine pe aeroportul Lleida-Alguaire după doi ani fără a putea avea loc din cauza pandemiei. Evenimentul, ajuns la a șaptea ediție, va avea loc în weekendul de 11 și 11 iunie, cu aproape o sută de expozanți, inclusiv școli de piloți, școli de echipaj de cabină, companii de elicoptere, aerocluburi locale, federații aeriene, companii de producție și reparații aeronave, școli de mecanică, companii de noi spațiu și noile tehnologii aeronautice și spațiale. În plus, sunt planificate și o duzină de conferințe pe tema dronelor și noile mobilități aeriene, control aerian sau pregătire a piloților.

Târgul, de fapt, va avea anul acesta de o parte dedicată dronelor. Aproximativ douăzeci de companii legate de acest sector vor veni să-și prezinte experiențele cu aceste noi vehicule de mobilitate aeriană și viitorul lor. De aceea s-a decis și organizarea de expoziții de drone sâmbătă și duminică și demonstrarea posibilităților acestora. De asemenea, a fost programat un atelier pentru copii pentru a învăța cum funcționează dronele și cum să le gestioneze de la distanță.

La conferința de presă de prezentare la Delegația Teritorială a Guvernului la Lleida , Secretarul pentru Teritoriu și Mobilitate, Isidre Gavín, a subliniat că odată cu Târgul LleidaAirChallenge „am reușit să creăm o dinamică foarte profesională, astfel încât nu numai că am recuperat-o. , dar a crescut și este mult mai specializat ”. Gavín a adăugat că evenimentul urmărește „să consolideze rolul Lleida ca reper pentru aeroporturile industriale și de servicii, în conformitate cu schimbarea de strategie propusă acum câțiva ani” .

Delegatul Guvernului la Lleida, Bernat Solé, a subliniat că LleidaAirChallenge este singurul târg din acest domeniu din Catalonia și din Spania. Ponderea noului sector de mobilitate aeriană va avea, de asemenea, impact asupra acestei ediții. În acest sens, el a amintit că o parte semnificativă a companiilor care vor expune pentru prima dată sunt legate de lumea dronelor și de aplicațiile acestora. Solé a apreciat foarte pozitiv creșterea prezenței sale din moment ce „se conectează cu obiectivul și eforturile Guvernului pentru ca Lleida-Alguaire să devină un aeroport industrial, tehnologic și aerospațial de referință în

În cadrul Târgului se va desfășura și campionatul spaniol de ULM-uri (ultralight) cu douăzeci

Acest Târg a devenit o platformă pentru afaceri și inovare, deoarece expozanții, publicul și iubitorii de aviație creează sinergii de afaceri prin extinderea cunoștințelor, experienței și informațiilor. Totodată, își propune și ca companiile și vizitatorii să cunoască facilitățile aeroportului pentru posibile utilizări. De exemplu, Cosmic Research, un expozant al edițiilor anterioare, folosește în prezent facilitățile pentru a-și testa rachetele. Școala de Pregătire Aeronautică EFAV Vilanova i la Geltrú a deschis și un nou centru de pregătire pentru mecanică aeronautică în aeroport.

Spre deosebire de anii precedenți, în această ediție zborul către Palma de Mallorca va fi întreținută în timpul vineri și, de asemenea, duminică, deoarece Târgul a fost amplasat într-un spațiu al platformei care nu interferează cu aviația comercială.

) Sursa: Târgul LleidaAirChallenge revine pe Aeroportul Lleida-Alguaire cu un nou spațiu dedicat dronelor și utilizărilor acestora 421147