Maslul este un mod de a iubi, de a ne apleca asupra bolilor celor din jur si asupra bolilor noastre. Este taina prin care crestinul bolnav, uns cu untdelemn sfintit, dobandeste, cu rugaciunile preotilor, harul vindecarii de bolile trupesti si iertare de pacate.

In Duminica Sfintei Cruci, 27 martie a.c., s-a savarsit slujba maslului in biserica parohiala din Coslada, dupa Sfanta Liturghie, pentu a oferi posibilitatea cat mai multor credinciosi sa poata participa. Am ales aceasta duminica, mai ales ca suntem in Postul cel Mare, la mijlocul lui, pentru a prelungi binefacerile crucii in viata noastra si a ne intari sufleteste si trupeste in drumul pe care il mai avem de strabatut pana la Invierea Domnului. A urmat o agapa la care au participat toti cei prezenti. Le multumesc tuturor credinciosilor care ne sunt aproape, stiuti si nestiuti!

Darul cel mai de pret pe care ni-l da Sfantul Maslu este prezenta in mijlocul nostru a lui Hristos-Vindecatorul, Mangaietorul. De aceea simtim ca taina aceasta ne mangiie, ne vindeca, ne ridica pe picioare si ne obliga sa mergem mai departe. Dumnezeu sa ne umple pe toti de bucurie duhovniceasca! Pr. George Cimpoca