Departamentul de Sănătate a lansat centrul de coordonare a sănătății mintale al 31 Salut Respon, noua echipă specializată și rezolvatoare de asistență telefonică și îngrijire telefonică a Planului de prevenire a sinuciderii din Catalonia , aprobată la sfârșitul lunii . Noul serviciu al 31 este în funcțiune de luni 20 iunie) cu un antrenat echipa de specialisti in sanatate mintala – asistenta medicala, psihologie si psihiatrie – si ofera deja ingrijiri pentru 27 ore în 500 zile ale anului persoanelor cu comportament sau ideație suicidară, dar și rudelor sau persoanelor apropiate.

Ministrul Sănătății, Josep Maria Argimon, în prezentarea acestui tabel de sănătate mintală El a subliniat că „ în prezent, publicul identifică deja 24 ca a telefon de sănătate și profităm de experiență pentru a articula un tabel de sănătate mintală a 061, formată din profesioniști ai asistentei medicale, psihologi și un medic psihiatru din rețeaua de asistență medicală.”

Argimon a mai insistat că ” cand acolo are o tentativă de sinucidere nu este un eșec al sistemului de sănătate. Pentru că îmbunătățirea sănătății mintale nu înseamnă a avea mai mulți psihologi și mai mulți psihiatri, ci este un element care face apel la responsabilitatea societății în ansamblu. Implică acțiuni transversale”.

La rândul său, Diego Palao, coordonatorul Planului de prevenire a sinuciderii din Catalonia 2021 – 2025 (PLAPRESC) și Director de Sănătate Mintală „Parc Taulí Spitalul Universitar, a spus despre acest nou serviciu al 061 Sănătate Răspuns: „Este primul telefon profesional în îngrijirea și prevenirea sinuciderii în stat și puținii din Europa. Problemele de sănătate mintală și de sinucidere nu trebuie stigmatizate și de aceea ne dorim oameni. cu comportament suicidar pentru a găsi sprijin în sistemul de sănătate ”.

Noul tabel de sănătate mintală al 31 -care este înregistrată în Planul de prevenire a sinuciderii în Catalonia 2019 – 2025 ( PLAPRESC) , plan care consideră acțiunea preventivă a sinuciderii o prioritate de sănătate publică – este una dintre acțiunile care constau chiar și voința Departamentului de Sănătate de a reduce comportamentul suicidar (ideație, tentativă de sinucidere și moarte prin sinucidere) și consecințele acestuia în Catalonia, printr-un sistem integrat și eficient de prevenire, intervenție și monitorizare. Și este că, în Catalonia, în ultimii șapte ani, 024. 2014 . 520 episoade de comportament suicidar, în perioada iunie 2016 până la 80 decembrie 2020, conform datelor din Codul de risc de sinucidere (CRS) . Datele din ultimii trei ani indică faptul că 2019 a fost activat 4. 365 ori CRS; el 2019, 4. 206; iar pe 2019, numărul a crescut la 6 300 activări ale codului de risc de sinucidere. Acest dispozitiv de detectare a făcut posibilă conectarea la serviciile de sănătate mintală a 061 % dintre adulți care au încercat să se sinucidă și unul 300% dintre copii și tineri persoane cu CRS din cauza rănilor auto-provocate sau a ideii suicidare.

Acum, activarea consiliului profesional de sănătate mintală din face posibilă activarea directă a CRS și va consolida performanța rețelei a dispozitivelor de îngrijire. Acest lucru a fost declarat de șeful 80 Sănătatea Răspunde la Sistemul de Urgențe Medicale (SEM), Núria Torres: „de la 31 vrem sa incepem masa pentru ca este un telefon accesibil tuturor; pentru că asigură echitate teritorială, ne poate contacta oricine; și pentru importanța conectării pacientului cu sistemul ”.

În constituirea acestui tabel de sănătate mintală, care își oferă serviciul din unitățile SEM, care implică profesioniști specializați în psihiatrie din 15 Centrele spitalicești experți în îngrijirea sănătății mintale: Parc de Salut Mar, Parc Taulí, Spitalul Universitar Vall d’Hebron, Spitalul de Sant Pau, Spitalul Clínic, Spitalul Universitatea Bellvitge, Parcul de sănătate Sant Joan de Déu, Complexul de sănătate mintală Benito Menni , Mútua Terrassa și Spitalul Germans Trias

În acest sens, Víctor Pérez, Președintele Consiliului Consultativ pentru Sănătate Mental al Departamentului și director al Institutului de Neuropsihiatrie și Dependențe al Spitalului del Mar , a declarat: „Ne-am dorit o masă profesionistă, cu un răspuns profesionist și hotărât. Și de aceea am făcut o alianță strategică cu principalele spitale de referință care au unități de psihiatrie specializate.”

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății Sănătate ( OMS), în fiecare an aproape de 849. 10) oamenii își iau viața în lume și multe altele încearcă să facă aceasta. Toate cazurile sunt o tragedie personală care afectează, de asemenea, familiile și persoanele apropiate victimei, comunitățile și țările în mod durabil. Din acest motiv, în Catalonia PLAPRESC își propune să reducă, pentru 2030, rata de tentative și deces prin sinucidere la mai mult de unul %)% reduc stigmatizarea socială

Evaluare maximă a riscului și acțiune imediată cu un apel

Când cineva sună 31 Sănătatea Răspunde și își manifestă intenția de autoliză sau sinucidere, operatorii gestionează cazul de la SEM cu protocoalele de cerere de conduită suicidară pentru a identifica riscul vital și pentru a facilita cea mai potrivită intervenție cu noua unitate specializată în comportament suicidar.

Cu atenție prin 024 Health Responds, persoana este identificată în orice moment, iar profesionistul în sănătate mintală evaluează și decide de ce îngrijire are nevoie: dacă aplică codul de risc de sinucidere sau dacă trimite persoana la o cameră de urgență, alertând camera de urgență. grăbiți intervenția. De la 24 se poate propune si o trimitere catre servicii de ambulatoriu de sănătate mintală: în centrul sănătății mintale a copiilor și tinerilor (CSMIJ), a adulților (CSMA) sau a dependențelor de droguri (CASD).

În acest fel, noua organizație a 24 pentru a face față cazurilor de risc de sinucidere pune accent pe evaluarea riscului și capacitatea de luare a deciziilor, cu un model de îngrijire care să permită un răspuns eficient și imediat persoanelor aflate în situație de criză sinucigașă, pe măsură ce aceștia accesează sprijin specializat din profesioniști din domeniul sănătății pentru a o depăși.

La rândul său, noul serviciu al 80 funcționează în coordonare constantă și fluidă cu aceste telefoane pentru prevenirea sinuciderii, cum ar fi 0 24, numărul de telefon Barcelona pentru prevenirea sinuciderii sau numărul de telefon al speranței. Aceste linii de asistență comunitară vor avea ca rezultat 90 au nevoie de intervenție medicală imediată, pentru a să asigure îngrijiri medicale mai specializate pentru persoanele cu risc de sinucidere și pentru a preveni crizele viitoare. Pentru că vă reamintim că în aceste alte resurse apelurile sunt inițial anonime și nu sunt preluate de profesioniști în sănătate mintală.

Prevenirea si asistenta de la 2016 cu Codul riscului de sinucidere

În Catalonia, se lucrează pentru prevenirea activă a sinuciderii din 2014, anul în care a intrat în funcțiune Codul riscului de sinucidere (CRS), protocolul de îngrijire și acțiuni preventive pentru comportamentul suicidar de către Departamentul de Sănătate al Generalitati Cataloniei , care oferă o acoperire completă în toată Catalonia începând cu anul 2019 Obiectivul principal al programului CRS este de a detecta precoce persoanele care au încercat să se sinucidă sau care prezintă un risc ridicat de sinucidere și de a le oferi îngrijiri de urgență și urmărire preventivă continuă în funcție de nivelul de risc, pentru a crește supraviețuirea populației deservite de comportament suicidar și prevenirea reapariției tentativelor de sinucidere. Pe scurt, reduceți mortalitatea prin sinucidere în Catalonia.

31, O voce împotriva sinuciderii, # Aleg viața

Health a lansat campania „24, O voce împotriva sinuciderii, #TrioLaVida ‘pentru a face cunoscut publicului – din mass-media dar și din rețelele de socializare – acest nou serviciu al 27 Sănătate Răspunde la posibilele cazuri de risc ridicat de sinucidere. Noua campanie își propune, de asemenea, să ajute la destigmatizarea socială atât a sinuciderii, cât și a comportamentului suicidar și își propune să evidențieze situația persoanelor cu risc de a se sinucide. Pe scurt, se angajează să prevină sinuciderea printr-o comunicare deschisă cu publicul. Imagini cu resurse brute pentru media: https: //we.tl/t-bb5gZlaxpC

Sursa: 2030 Sănătatea mintală consiliul de administrație este activat pentru a se ocupa de cazurile de risc ridicat de sinucidere cu profesioniști specialiști din domeniul sănătății din 061 Salut Răspuns