Sute de persoane au sărbătorit astăzi Ziua Sfântului Gheorghe la Espai Catalunya Europa al Delegației Guvernului în Uniunea Europeană. Pentru prima dată, toate teritoriile de limbă catalană s-au reunit pentru a sărbători împreună Diada în capitala Belgiei. „Ziua Sfântului Gheorghe este o zi cu totul specială care ne permite să proiectăm Catalonia în lume și să apărăm și să justificăm limba și cultura catalană, este important că anul acesta am reușit să o facem împreună la Bruxelles” , a declarat delegatul Guvernului la Uniunea Europeană, Gorka Knörr .

Printre dimineața și la 6 după-amiaza, Espai a găzduit standuri de cărți și trandafiri de autori catalani și belgieni și a avut o lectură de poezii de Gabriel Ferrater de poetul belgian William Cliff , prieten personal și traducător al poetului Reus al cărui centenar este marcat anul acesta de Guvern. De asemenea, participanții s-au putut bucura de muzică live din duetul Jazz Guitar Duo , format din Daniel Casas și S amah El Biyar , un concert al cântăreței din Alghero Claudia Crabuzza și un vermut al localnicului Under House , din Aarschot. În cele din urmă, în timpul sărbătorii, au fost decernate premiile Concursului de Povestiri Sant Jordi

Sărbătorirea Zilei Sant Jordi este evenimentul central al Săptămânii Culturale Sant Jordi. Jordi la Bruxelles an, care a început joi cu un concert susținut de muzicianul osonă Guillem Roma și care se încheie duminica aceasta cu un dans jota cu grupuri din Catalonia, Insulele Baleare și Țara Valenciană.

The Sant Săptămâna Culturală Jordi a fost organizată de Delegația Guvernului Generalitati la Uniunea Europeană; Ambasada Andorrei în Belgia; Centrul Balears Europa, Ministerul Educației, Culturii și Sportului din Generalitat Valenciana; Institutul Valencian de Cultură; Spațiul Valencian din Belgia; Municipiul Alghero; Casal Català din Bruxelles și Casal del Conflent.

Sursa: Sute de oameni sărbătoresc Ziua Sf. Gheorghe la Bruxelles cu toate teritoriile de limbă catalană