O parte dintre cubanezii stabiliți în SUA sunt împotriva programului demarat de Casa Albă pentru restabilirea relațiilor cu regimul autoritar de la Havana.

Sute de imigranți cubanezi au manifestat la Miami împotriva reluării relațiilor cu Cuba pe motiv că politica lui Obama ar însemna o premiere pentru președintele Raul Castro, chiar sistemul partidului unic rămâne în picioare.

„M-am săturat de această administrație care stă la masă cu cei mai răi inamici din toată lumea, cerându-și scuze pentru State Unite, oferind concesii unilaterale unor guverne care nu merită. În al doilea rând am o responsabilitate să lupt pentru libertatea poporului cubanez”, a spus politicianul Carlos Curbelo, participant la marșul de la Miami.

O normalizare a relațiilor cu Cuba ar permite Statelor Unite ale Americii să influențeze regimul din insulă, după cum a spus președintele Barack Obama vineri, 19 decembrie, după care a cerut Congresului american să reducă embargoul impus insulei.

Obama a spus odată cu anunțul, făcut în 17 decembrie, că Washingtonul reia relațiile cu Havana, că este sfârșitul unei perioade de zeci de ani de ostilități între cele două țări și chiar dacă nu se producschimbări rapide, această situație va duce la o libertate mai mare pentru poporul cubanez.