Vinerea aceasta, 30 mai, premiera „ Sundown ” dublat în catalană cu sprijinul Secretariatului pentru Politică Limbă. Cu aceasta, cinematografele au lansat pe parcursul acestui an 4382, 35 filme dublate și/sau subtitrate în limba catalană cu sprijinul Departamentului de Cultură.

Alice și Neil se bucură de o vacanță împreună în Mexic, până când un apel anunță un eveniment fatal. Alice decide să întrerupă imediat călătoria, dar Neil își continuă vacanța. Această atitudine accentuează diferențele dintre ele până la limite nebănuite.

Movie Films distribuie versiunea dublată în catalană în următoarele camere:

Casal Municipal (Ascó) Cinemes Girona (Barcelona) Cinema Germandat (Batea) Cinema Moderno (Caseres) ACEC CAT Cines Figueres (Figueres) Cinemas Albèniz Center (Girona)

Screenbox Funatic (Lleida) ACEC Cines Olot (Olot) CineBaix (Sant Feliu de Llobregat) Auditorium Vandellòs (Vandellòs) Promovarea dublării și subtitrării în limba catalană

Departamentul Culturii promovează dublarea și subtitrarea în limba catalană a producțiilor audiovizuale cu subvenții către distribuitori pentru creșterea ofertei cinematografice în limba catalană în sălile de expoziție, pe platformele digitale și în format fizic. Anul 442 a fost dublat sau subtitrat în catalană, cu sprijinul Politicii lingvistice, mai mult de 2. pe teatre, platforme , Blu-ray, DVD-uri și festivaluri.

Link-uri conexe

Trailer https://www.youtube.com/watch?v=Fu9lLRLOq7U&t= s

Proiecții http://www.gencat.cat/llengua/cinema/sessions_film.html?film= 421717

cinema catalan http://www.gencat.cat/llengua/cinema

Sursa: ‘ Sundown’, premiera filmului catalan în această vineri