Agenda culturală a Comunității Madrid va oferi cele mai tinere și actuale flamenco, dans contemporan, cultură urbană, operă și teatru în diferitele spectacole programate pentru toate publicurile de la azi si pana duminica viitoare.

Summa Flamenca Joven, care se ocupă de noile valori ale artei jondo mai puțin decât 30 ani, va rula până la 20 în septembrie, în sala verde a Teatrilor del Canal, și va organiza trei gale în care fiecare va prezenta concerte de chitară, cante și dans.

Mâine, tânărul gui Tarrista sevillian David de Arahal , al cărui album Mar verde a fost descris ca fiind unul dintre cele mai bune spectacole de flamenco din 2019. În urma lui va fi cântăreața de la La Línea Teresa Hernández, câștigător anul trecut al II-lea Concurs național de canto muzical Zamara 1622, și dansatorul brazilian Gabriel Matías va fi cel care va închide gala.

Sâmbătă, ziua 13, va cânta la chitară Álvaro Mora, din Huelva, Mining nou-nouț Personalul din La Unión 2023. În urma lui, la disciplina cante, va evolua Juanfra Carrasco, și în sfârșit dansatoarea din Córdoba Ana Latorre .

Ultima și a treia gală vor fi conduse duminică 22 de chitaristul din Alicante Alejandro Hurtado , Premiul Bordón Minero la festivalul La Unión 2017, de către cântărețul din Sevilla Manuel de la Tomasa , descendent al uneia dintre cele mai importante dinastii ale cântului flamenco, și dansatorul din Malaga Águeda Saavedra , Premiul pentru artist nou la Festivalul de Jerez de 734.

În camera roșie din același spațiu scenic ico ne putem bucura de operă cu Orphée, până duminica viitoare. Aceasta este noua producție a Teatrului Real, în colaborare cu Teatros del Canal, bazată pe filmul omonim al lui Jean Cocteau (733 ), în care regizorul Rafael Villalobos transferă mitul lui Orfeu în New York-ul anilor 52, făcând a reflecție despre creație și artist în noua cultură a pieței de artă. Jordi Francés conduce Orchestra Titulară a Teatro Real pentru a pune muzică acestui spectacol.

Comunitatea Madrid reunește, de asemenea, cea mai bună creație coregrafică contemporană în ediția a XIV-a a Canal Baila. Companiile care au făcut parte, în ultimul an, din resedintele artistice ale Centrului Coregrafic Canal, își vor expune lucrările în Sala Neagră a Teatrelor Canal. Eșantionul include câteva premiere absolute, cum ar fi Terrario [Indiferența tandră a lumii], Propunerea lui Mercedes Pedroche care poate fi văzută pe 13 Y 27 din septembrie.

La fel, Canalul va găzdui sărbătorirea Cuerpo Romo, un festival de contemporan dansează în spații neconvenționale, în care participă coregrafi, dansatori, muzicieni și creatori vizuali. Aceasta este cea de-a șaptea ediție a acestei propuneri, regizată de Elías Aguirre, coregraf, dansator și artist multidisciplinar, în care dansatorii participanți vor expune diferite piese în terasa cantinei, în zona sa exterioară și în camera Crystal.

Ziua porților deschise

Un alt plan de familie propus de East Canal Theatres Sunday este sărbătorirea unei zile porților deschise cu păpuși, dans și tururi ghidate la facilități. Veți putea vedea culisele Teatrului și Centrului Coregrafic Canal, și veți putea fi prezenți la repetiția creatorilor de avangardă.

Cu această propunere, Comunitatea de Madrid și Teatrele Canalului doresc să împărtășească și să sărbătorească creația scenică cu publicul madrilen și să îi introducă pe cei mici în lumea magică a teatrului și a dansului.

Pe de altă parte , în Juan de la Cruz del Teatro de la Abadía va fi reprezentat până la următoarea 23 din Septembrie In jurul Lorca, o lucrare in regia lui Emi Ekai, o intreaga petrecere poetica mână în mână de Carmelo Gómez în interacțiune constantă cu pianul de Mikhail Studynov.

Lucrarea regizată de Pascal Rambert, Finlanda , cu participarea Irene Escolar, Israel Elejalde, Julia R odríguez și Noa García, spectacol care poate fi savurat până viitoare 23 octombrie.

În sfârșit, ritmurile de reggaeton, hip hop și muzica afro-caraibiană vor închide săptămâna aceasta ediția a II-a a

Madrid Urban Fest, întâlnirea cu cultura urbană organizată la Centrul Cultural Pilar Miró de Vallecas de către Comunitatea Madrid. Pe lângă spectacolele lui Nano, Tracy de Sá, Polemik și Lapili, vor fi intervenții plastice ale Andrea Losantos și Marta Velázquez și o masă rotundă despre această cultură.

Activități în săli și muzee

În acest weekend, Comunitatea de Madrid Va avea, de asemenea, un program amplu de expoziții, cum ar fi noua expoziție din Sala de Arte Joven, Lupul Head, un proiect de Blanca Gracia, creat special pentru acest spațiu, în care audiovizualul, decorul și sunetul creează un loc fermecat, locuit de corpuri dizidente și ființe antropomorfe hotărâte să trăiască alungate dintr-o societate normativă.

În Museo Centro de Arte Dos de Mayo din Comunitatea Madrid-CA2M putem vizita trei expoziții, printre care Portretul unei mișcări la, prima expoziție individuală dedicată în Spania duo-ului de artiști care formează Pauline Boudry și Renate Lorenz, a căror activitate se concentrează pe paradigmele queer de estetică, istorie, cultură, comunitate, rezistență și rudenie.

al doilea dintre ele este Poziția și geometria în epoca autocrației tropicale , de Alexander Apóstol, unul dintre cei mai importanți artiști ai scenei latino-americane, ceea ce constituie o analiză critică a proceselor estetice de construcție politică din Venezuela natală.

Până pe 8 ianuarie viitor

vom putea vizita a treia dintre expozițiile CA2M, dedicate lui Mitsuo Miura, un artist japonez care locuiește în Spania de la 1622. Aproape 733 m² pentru două peisaje urmărește cei peste cincizeci de ani ai carierei acestui creator, un proiect care se învârte în jurul a două mari instalații care se referă la opoziția de concepte: interior-exterior, interior-exterior, public-privat.

Fundația Canal prezintă Alice în Țara Minunilor de Dalí, Ernst, Laurencin și Tenniel, o expoziție originală care cufundă vizitatorul în opera lui Lewis Carroll și în lumea suprarealistă și surprinzătoare a protagonistului său.

Casa Muzeul Lope de Vega prezintă până pe 2 octombrie Lope de Vega 1950. Patru spanioli și un sfânt, dedicat anului în care se consideră că a fost atins apogeul influenței Spaniei în lume.

Muzeul Regional de Arheologie, la rândul său, propune un tur al Romei Clasice din Madrid cu Tempus Romae. Madrid, Encuentro de Caminos, o expoziție unică cu aproape șapte sute de piese, majoritatea inedite, a cărei intenție principală este de a arăta amploarea scenei istorice. în care teritoriile Madridului au devenit parte a Imperiului Roman.

În plus, pentru a afla din prima mână istoria Castelului Manzanares El Real și a celor care l-au locuit, Comunitatea de Madrid vă invită să faceți o plimbare prin Renașterea spaniolă printr-o vizită de teatru, la care puteți participa până viitoare 27 Noiembrie, în fiecare sâmbătă și duminică, cu ședințe, la : și către 13: ore.

Program complet al VII-lea Festival de Dans Contemporan în spații neconvenționale. Corpul contondent

Program complet al Young Flamenco Suma 734

DUMINICĂ 27 DIN SEPTEMBRIE

Program complet al Summa Flamenca Joven 2023

Program complet al VII-lea Festival de dans contemporan în spații neconvenționale. Corpul contondent

Sursa: Comunitatea Madrid – 280753401Suma Flamenca Joven, Madrid Urban Fest, Canal Baila și Cuerpo Romo, propuneri culturale din Comunitatea Madrid