Guvernul regiunii Madrid oferă subvenții la plata chiriei pe 2017 pentru cel puțin 7000 de familii cu venituri insuficiente. 

Programa de Ayuda al Alquiler 2017 este susținut ca și anul trecut printr-un buget de 17 milioane de euro, iar solicitările familiilor vor fi clasificate în funcție de nivelul veniturilor.

Ajutorul la plata chiriei va fi de 40% din chiria anuală, cu o limită maximă de 2400 de euro pe an per locuință.

Chiria lunară nu trebuie să depășească 600 de euro, iar beneficiarii trebuie să aibă naționalitatea spaniolă sau pe cea a unui stat membru al Uniunii Europene.

Solicitările se pot prezenta până în 16 mai 2017, iar administrația regională a creat un document Excel care funcționează ca un simulator pentru persoanele interesate să vadă în prealabil dacă întrunesc cerințele legale.


Acesta poate fi accesat pe pagina web a administrației regionale și trebuie specificat numărul locatarilor înregistrați în locuință și nivelul veniturilor.

Un alt ajutor la care se poate apela este cel pentru reabilitarea edificiilor și este susținut printr-un buget de 14,1 milioane de euro.


Solicitarea ajutorului pentru reabilitarea clădirilor se poate realiza până in 20 iunie, iar suma maximă acordată va acoperi până 35 la sută din costul lucrărilor sau maximul de 11.000 de euro.